Genele, responsabile de doar 40% din inteligenta umana

Genele, responsabile de doar 40% din inteligenta umanaPotrivit unui studiu, se pare ca genele sunt responsabile de doar 40% din inteligenta umana, in timp ce mediul inconjurator in care crestem si ne dezvoltam are un impact de 60%. Oamenii de stiinta din Australia au studiat un grup unic de aproximativ 2.000 de persoane carora le-a fost testata inteligenta, folosindu-se acelasi tip de test, la varsta de 11, 65, 70 si respectiv 79 de ani.

Astfel, cercetatorii au descoperit ca, uneori, inteligenta cu care ne nastem se imbunatateste pe parcursul anilor, alteori insa chiar se inrautateste. De asemenea, cercetatorii au examinat probele genetice cuantificand rolul genelor in ceea ce priveste schimbarile care se produc pe masura ce imbatranim.

„Estimam cu aproximatie ca schimbarile ce survin din punct de vedere genetic se claseaza intre un sfert si o treime, in timp ce masurarea factorilor de mediu cu privire la modificarea inteligentei este foarte dificila”, a declarat profesorul Peter Visscher, conducatorul studiului.

 

Text: Ruxandra Raica

ianuarie 26th, 2012 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate