Gheorghe Amza a lansat „Zbor frant”

Gheorghe Amza a lansat „Zbor frant”Fostul decan al Facultatii de Inginerie si Managementul Sistemelor Tehnologice din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti a lansat volumul de poezii „Zbor Frant”. Pana in prezent, autorul a scris 89 de carti de specialitate, majoritatea fiind de referinta in domeniul tehnic.

„Poezia m-a mentinut pe linia de echilibru”

Temele principale abordate sunt iubirea, libertatea, dar si justitia, o mare parte dintre poezii fiind scrise in perioada de detentie. Lansarea volumului i-a adus alaturi pe Meme Stoica, cel care, in arest, a fost primul care s-a delectat cu opera artistica a autorului, actorul Marius Drogeanu, care a sustinut un moment artistic emotionant, recitand doua dintre poeziile care se regasesc in „Zbor Frant”, si Mihai Napu care, alaturi de bandul sau, a intretinut atmosfera cu muzica sa deosebita.

Gheorghe Amza a lansat „Zbor frant”„In acele clipe, in care iti este foarte greu sa traiesti intr-o lume intunecata, au inflorit aceste versuri. Poezia a fost cea care m-a mentinut pe linia de echilibru, fiind inconjurat numai de prostie si umilinta intr-o lume in care societatea nu a mai avut nevoie de mine. In arest, l-am cunoscut si pe Meme Stoica, un om cu o afectiune deosebita pentru poezie. El este prima persoana care mi-a citit versurile, chiar am si o poezie legata de potretul lui, dar si al lui Gica Popescu”, a povestit Gheorghe Amza.

Text: Madalina Manole

mai 24th, 2016 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate