Gheorghe Amza a lansat „Zbor frant”

zbor-frant-1Fostul decan al Facultatii de Inginerie si Managementul Sistemelor Tehnologice din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti a lansat volumul de poezii „Zbor Frant”. Pana in prezent, autorul a scris 89 de carti de specialitate, majoritatea fiind de referinta in domeniul tehnic.„Poezia m-a mentinut pe linia de echilibru”

Temele principale abordate sunt iubirea, libertatea, dar si justitia, o mare parte dintre poezii fiind scrise in perioada de detentie. Lansarea volumului i-a adus alaturi pe Meme Stoica, cel care, in arest, a fost primul care s-a delectat cu opera artistica a autorului, actorul Marius Drogeanu, care a sustinut un moment artistic emotionant, recitand doua dintre poeziile care se regasesc in „Zbor Frant”, si Mihai Napu care, alaturi de bandul sau, a intretinut atmosfera cu muzica sa deosebita.

zbor-frant-2„In acele clipe, in care iti este foarte greu sa traiesti intr-o lume intunecata, au inflorit aceste versuri. Poezia a fost cea care m-a mentinut pe linia de echilibru, fiind inconjurat numai de prostie si umilinta intr-o lume in care societatea nu a mai avut nevoie de mine. In arest, l-am cunoscut si pe Meme Stoica, un om cu o afectiune deosebita pentru poezie. El este prima persoana care mi-a citit versurile, chiar am si o poezie legata de potretul lui, dar si al lui Gica Popescu”, a povestit Gheorghe Amza.

Text: Madalina Manole