„Ghosting-ul” sau când spune “STOP” relației

Date-urile moderne au urmări neplăcute, mai ales atunci când conexiunea și comunicarea se fac mai mult în mediul online. Păstrarea legăturii la distanță, în cazul unei relații, se poate termina brusc, fără explicații din partea persoanei care a pus punct.

Astfel a apărut “ghosting-ul”. Termenul a devenit tot mai popular, și se referă la întreruperea bruscă a legăturii cu cineva din online, după o perioadă lungă în care cele două au vorbit mereu. Fenomenul „ghosting” poate duce la urmări afective negative, mai ales când persoana părăsită nu primește nicio explicație.

Persoanele părăsite se întreabă ce s-a întâmplat, ce au făcut greșit de partenerii care au ales să nu mai vorbească cu ele, și așa apar frustrările, dezamăgirile, și chiar și scăderea în propria persoană.

Există câteva semne care te pot ajuta să îți pui niște semne de întrebare în legătură cu persoana de pe partea cealaltă a tastelor, de care te-ai atașat.  1. Începi să primești răspunsuri scurte și seci la mesaje

Mesajele pe care le trimiți nu mai primesc răspunsuri lungi și dese cu care te obișnuise înainte, iar asta poate fi principalul semn de ghosting care apare încă de la început. Devine frustrant atunci când scrii „romane” despre diferite subiecte de discuție, iar tu primești un răspuns scurt, rece și indiferent. Când observi acest semn timpuriu, ar fi timpul să înțelegi că și-a pierdut interesul față de tine.

2. Răspunsuri târzii

O lume modernă în care cu toții își petrec mai bine din jumătate din zi în mediul online, telefon, n-ar putea avea o scuză că văd târziu și greu mesajele, doar în anumite cazuri, dar nu când se întâmplă zilnic.

Dacă trimiți un mesaj și primești un răspuns după câteva ore, sau chiar a doua sau a treia zi, este un semn de alertă care îți spune să lași persoana aceea și să fugi cât mai departe pentru că nu îți va aduce decât dezamăgire și nervi. O persoană care este interesată de tine și de viața ta, îți va răspunde întotdeauna cât de repede poate, cu prima ocazie, fără să găsească scuze absurde cum că nu a văzut mesajul sau a fost mult prea ocupat.

3. Este activ, dar nu răspunde

Un alt semn care este și mai alert este atunci când poți vedea ultima accesare pe Whatsapp sau când a fost activ pe Facebook, el fără să îți scrie în acel timp așa cum o făcea în trecut. Dacă până acum te obișnuise să îți scrie numai ție de fiecare dată când era activ online, este timpul să încerci să îți îndrepți atenția față de alte persoane sau alte activități.

4. Amână planurile

Un alt motiv de îngrijorare este atunci când amână planurile pe care le-ați stabilit împreună, sau atunci când preferă să stați mai mult la el sau la tine acasă, fără să vă faceți afișați împreună în public. Dacă mereu caută motive pentru a face asta, ar trebui să discutați serios despre ce se întâmplă.

5. Devine distant

Dacă totul decurge bine în mediul virtual și odată ce vă întâlniți în realitate devine distant, indiferent și poate chiar stresat, înseamnă că problema este la el, nu la tine.

Nu este suficient de matur încât să își asume să îți explice că poate nu ești în realitate cum și-a imaginat el, când vorbeați virtual. Cu atât mai mult, dacă nu încearcă să te cunoască mai mult, să petreacă timpul cu tine să vadă că ești cea de care s-a atașat, este cel mai mare semnal de alarmă.