Gigi Hadid și-a vopsit părul roșcat. Ce a inspirat-o?

Proaspăta mămică, revenită de curând pe podiumul Versace, și-a vopsit părul roșcat. Supermodelul recunoaște că a luat această decizie după ce a urmărit serialul The Queen’s Gambit. Protagonista seriei produse de Netflix, Beth Harmon, avea părul roșcat.

Gigi a apărut cu părul foarte lung și vopsit în noua campanie semnată Versace, la Săptămâna Modei de la Milano.

Serialul “The Queen’s Gambit” prezintă statul femeii din anii ’60. Beth Harmon, rol interpretat de Anya Taylor-Joy, este o jucătoare profesionistă de șah, care dorește să se remarce într-o lume a bărbaților.Cum să-ți faci părul roșcat acasă

Pe lângă faptul că se fac remarcate în mulțime, datorită culorii părului, se spune despre purtătoarele unui păr roșcat că sunt femei focoase. Însă, dacă podoaba ta capilară nu are nuanțe roșcate naturale, această culoare curată și intensă este destul de greu de obținut. Și cu atât mai mult, de întreținut.

Iată câteva sfaturi care îți pot fi de ajutor, în cazul în care te-ai decis să te vopsești roșcat.

În primul rând, părul trebuie foarte bine decolorat, înainte de a fi vopsit. Decolorarea o poți obține, evident, cu o pudră decolorantă, însă ai grijă să folosești un oxidant de păr nu foarte puternic, pentru a nu-ți distruge părul complet. Orice decolarare, din păcate, îți va deteriora podoaba capilară.

În al doilea rând, trebuie avută în vedere distribuirea uniformă, pe toată lungimea firului de păr, a vopselei. Aplică vopseaua de la rădăcină către vârfuri și las-o să acționeze timp de aproximativ 30 de minute. O durată prea lungă de acțiune, fără clătirea părului cu apă, poate deteriora și mai tare părul.

Să nu uităm că și vopseaua conține oxidant. Bineînțeles, asta dacă nu alegi o variantă mai sănătoasă, și anume nuanțatorul. Acesta poate fi aplicat mai des pe păr, însă durata culorii intense va fi mai scăzută decât în cazul vopselei permanente. Indiferent de alegerea făcută, la fiecare spălare a părului, culoare va curge, iar culoarea va deveni mai fadă. 

În al treilea rând, după vopsire, nu uita să speli bine părul pentru ca vopseaua să nu continue să acționeze pe păr. Dacă îți dorești un roșcat care să bată spre portocaliu, poți folosi un șampon anti-mătreață, care are rolul de a mai deschide culoarea părului. Însă, de preferat ar fi să folosești un șampon special creat pentru părul vopsit sau unul cu reflexii argintii, în cazul în care îți dorești un roșu intens. 

Nu în ultimul rând, nu uita să adaugi o mască de păr pe vârfuri. Las-o să acționeze aproximativ 5 minute, după care clătește bine părul, până când acesta “scârțâie”.

Cum se întreține roșcatul pe păr

Vopsitul săptămânal nu este o soluție optimă pentru sănătatea părului, iar nuanțarea îți ocupă la fel de mult timp precum vopsitul. Deci, dacă nu ai timp să-ți pui nuanțator în păr în fiecare săptămână, poți încerca un alt truc… mai natural.

Stoarce foarte bine două sfecle și aplică-le pe păr de fiecare dată înainte de spălarea propriu-zisă a părului. Poți sta cu sucul obținut 5 – 10 minute, după care să clătești cu apă. Poți continua ritualul de îngrijire cu șamponul cu reflexii cenușii și cu masca hidratantă. La fel poți proceda și cu sucul de mure sau, dacă ai noroc și poți face rost, cu nalba africană.

Text: Bettina Cristea

Photo: Instagram, Freepik