Guma de mestecat stimuleaza creierul?

shutterstock 88176232De obicei, oamenii mesteca guma pentru a-si improspata respiratia. Potrivit cercetatorilor britanici, se pare ca mestecatul gumei ne poate ajuta sa ne concentram mai bine, contrar a ceea ce se credea pana acum.

Studiul a urmarit efectul gumei de mestecat pe parcursul unor teste de memorie. La acest experiment au participat 38 de persoane care au fost impartite in doua grupuri ce au realizat taskuri de aproximativ 30 de minute. Participantii au trebuit sa asculte o lista cu numere de la 1 la 9 citite cu voce tare in ordine aleatorie. Subiectilor li s-au dat puncte in functie de acuratetea cu care au putut detecta secventa de numere par-impar-par. Persoanele dintr-un grup mestecau guma in timp ce efectuau aceasta sarcina.

S-a descoperit ca participantii care au mestecat guma au avut reactii mult mai rapide si rezultate mult mai precise fata de celelalte persoane, rezultatul fiind cel de la sfarsitul testului.

Surprinzator, subiectii care nu mestecasera guma pe parcursul testului au insemnat rezultate mai bune la inceputul testului, insa au fost depasiti la final. Asadar, mestecatul gumei ne poate ajuta sa ne concentram mai bine asupra sarcinilor ce ne solicita pe o perioada mai lunga de timp si continuu.

Text: Ruxandra Raica