Idei ingenioase pentru depozitarea pantofilor

roataa.jpg

Doamnelor, trebuie sa recunoastem ca intotdeauna ne cumparam pantofi chiar si fara a avea nevoie, iar numarul lor depaseste de obicei imaginatia. Rosii, albi, negri, in culori trasnite, seriosi, decupati, cu buline, ei reprezinta o parte importanta din viata oricarei femei, ne insotesc la evenimentele fericite sau mai putin fericite, practic, ne sunt alaturi la bine si la rau.

In ziua nuntii ne punem toata increderea in ei pentru a ne simti confortabil, atunci cand suntem insarcinate ii cautam pe cei comozi, ne completeaza tinutele office si ne ajuta sa-i cucerim pe barbati.

Intotdeauna atunci cand planuim sa ne mutam, ne gandim unde o sa incapa toti, cum e cel mai bine sa ii aranjam, astfel incat sa ramana frumosi si ingrijiti ca in prima zi. Si pentru ca ne sunt atat de dragi, iata cele mai bune metode pentru a-i depozita corect, idei creative si de mare ajutor.

 

Cutii cu etichete

Daca spatiul din locuinta nu va permite, una dintre cele mai practice idei este sa alegeti cutiile, transparente sau nu, in care sa depozitati incaltamintea. Pantofii inchisi, ghetele, cizmele, pot fi umplute cu bucati de ziar astfel incat umezeala sa fie absorbita si sa ramana intr-o stare perfecta. Puteti eticheta cutiile in functie de anotimp, astfel incat incaltamintea de iarna sa stea la un loc, cea de vara la fel etc.

 

Buzunarele suspendate

Buzunarele suspendate sunt iarasi o solutie extrem de practica, mai ales pentru ca nu ocupa foarte mult spatiu. Ele pot fi agatate de usile dulapurilor, de usa debaralei sau oriunde doriti dumneavoastra. Daca, de exemplu, aveti foarte multe perechi de balerini, o pereche poate intra intr-un singur buzunaras, daca v-ati gandit la o perche de pantofi cu toc, asta inseamna ca fiecare va trebui bagat separat.

 

Scara cu sertare

Locuiti intr-o casa cu scara? Ei bine, iata o idee ingenioasa. Fiecare treapta a scarii se poate transforma intr-un sertar, asa incat veti putea ajunge cu usurinta la etajul superior si va veti putea depozita deopotriva pantofii, nimic mai simplu. Atentie insa: ar trebui sa va notati unde se afla fiecare pereche, pentru ca altfel veti obosi urcand si tot cautand pantofii potriviti.

 

Politele de pantofi

Politele suspendate, special dedicate pantofilor, nu ocupa foarte mult loc si va ajuta sa ii puteti alege usor, dintr-o singura privire. Pantof langa pantof, papuc langa papuc si viata poate deveni mult mai simpla. In plus, pantofii stau mult mai bine asa, nu se turtesc si nu se umezesc. Important este sa scapati de perechile de pantofi rupte sau dezlipite, sau sa le depozitati separat.

 

Clasicul pantofar

Pantofarul clasic poate lua diferite forme si poate fi realizat din materiale diferite. Patrat, dreptunghiular, rotund si compartimentat, pantofarele sunt foarte la indemana. Doar prin deschiderea unui sertar, alegerea perechii de pantofi devine un lucru simplu. Mult mai usor este cand “avem la expozitie” toate modelele si culorile. In plus, in functie de preferinte, ii puteti aseza pe culori, pe lungimea tocului si asa mai departe. Totul este o chestiune de preferinte, de gusturi.

 

Daca vreti sa scapati de incaltamintea aruncata prin  te miri ce colt al casei, pe care nu o gasiti atunci cand trebuie sa plecati, iata ca exista o multime de variante deloc costisitoare si foarte practice.

 

Text: Ruxandra Raica

Credit foto: www.intrdecline.com