Scurt istoric despre iepuraşii modei

Anul acesta iepuraşii nu vor mai fi prezenţi la parada de pe Fifth Avenue, cu ocazia sărbătorilor pascale, dar rămân în sufletele noastre ca nişte frumoase amintiri. În articolul acesta ne vom aminti de faimoşii bunnies, însă nu despre iepuraşii Playboy la care multe ne-am fi dus cu gândul, ci la iepuraşii de pe catwalk.

De-a lungul anilor, iepuraşii au fost prezenţi pe mai multe catwalk-uri ale lumii. Printre cei care au iniţiat moda Bunny se numără Vivienne Westwood, când a folosit un iepuraş adevărat ca recuzită pentru ţinuta lui Kate Moss, sau Marc Jacobs, când lucra pentru Louis Vuitton. Thom Browne a făcut şi el un spectacol memorabil când şi-a lansat colecţia inspirată din povestea Alice în Ţara Minunilor, în 2014, anul acesta readucând iepuraşii în lumina reflectoarelor la lansarea colecţiei de toamnă.

Uite câteva dintre celebrele apariţii pe catwalk!

Vivienne Westwood, fall 1995 ready-to-wear

Louis Vuitton, fall 2009 ready-to-wear

Comme des Garçons, fall 2013 menswear

Undercover, fall 2013 ready-to-wear

Thom Browne, fall 2014 menswear

A.F. Vandevorst, fall 2015 ready-to-wear

Rick Owens, fall 2017 ready-to-wear

Gucci, spring 2018 ready-to-wear

Thom Browne, fall 2020 ready-to-wear

Marni, fall 2020 ready-to-wear

Stella McCartney, fall 2020 ready-to-wear

Iepurașul de Paști este un personaj fictiv din tradiția unor țări occidentale și un simbol comercial al Paștelui, reprezentat ca un iepure care aduce ouă de Paști. Ca origine, este de proveniență germană, rolul său inițial fiind acela de a judeca dacă cei mici au fost cuminţi sau au fost neascultători şi nu vor avea parte de surprize din parte Iepuraşului de Paşte.

Text: Bettina Cristea

Photo: Vogue