Importanta alimentatiei copiilor

importanta-alimentatiei-copiilor-final

Fiecare copil trebuie sa aiba o alimentatie adecvata pentru varsta sa si pentru etapa de dezvoltare in care se afla. Alaptarea este recomandata de catre specialisti si are un rol deosebit de important in ceea ce priveste dezvoltarea bebelusului. Laptele matern ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor si bolilor cronice. Dupa primul an de viata, s-ar putea sa observi schimbari in ceea ce priveste pofta de mancare a micutului, insa nu trebuie sa-ti faci griji, ci sa-i oferi exact ceea ce are nevoie.Formulele de continuare pentru juniori

Pentru ca, intre 1 si 3 ani, copilasul tau creste foarte repede, acesta trebuie sa beneficieze de o nutritie precis adaptata care sa tina pasul cu nevoile lui. Este foarte important sa-i asiguri puiutului tau necesarul zilnic de vitamine si minerale, in special vitamina D, esentiala pentru dezvoltarea normala a oaselor. Formulele de lapte pentru copiii intre 1 si 3 ani se numesc formule de continuare pentru juniori si contin nutrienti, prebiotice pentru o flora intestinala sanatoasa, Omega-3 ce contribuie la o dezvoltare normala a creierului, astfel incat cei mici sa creasca sanatos si armonios.

Alegerea formulei potrivite

Dupa varsta de un an, in completarea dietei echilibrate, parintii trebuie sa tina cont de sfatul pediatrului. Exista foarte multe variante de lapte praf. Unele contin mai mult fier, altele deloc. Exista si formule hipoalergenice pentru copiii cu alergii la proteinele din lapte. Este important ca medicul care-l supervizeaza si care ii cunoaste cel mai bine starea de sanatate sa si recomande formula potrivita. Pentru ca acesta sa se sature, laptele poate fi imbunatatit cu cereale.

Reactia organismului copiilor

Trebuie sa acorzi o atentie deosebita manifestarilor pe care copilul le are dupa ce mananca, daca laptele este digerat in mod corespunzator. Tine cont de varsta lui, de recomandari. Dupa primul an, el incepe sa socializeze din ce in ce mai mult, se joaca mai mult si isi consuma energia altfel. Asadar, mare atentie la formulele de continuare pentru juniori, la alegerea lor si la nevoile copiilor.

Text: Ruxandra Dumitrescu