Inaintarea in varsta face femeile mai intelepte in ceea ce priveste stilul vestimentar

shutterstock_59334829Dupa ani si ani de cautari si de cercetari privind varsta la care femeile stiu cu adevarat ce li se potriveste din punct de vedere vestimentar, adevarul a fost scos la suprafata. Se pare ca reprezentantele sexului frumos incep sa-si cunoasca cu adevarat dimensiunile si gusturile abia dupa varsta de 50 de ani.

Conform cercetatorilor, dupa implinirea varstei de 50 de ani femeile devin mai increzatoare si mai sigure pe ele, lucru ce le ajuta sa isi aleaga hainele potrivite.

Dupa mii si mii de incercari esuate, de cumparaturi fara rost si de returnari ale hainelor, femeile incep sa isi cunoasca corpul cu adevarat.

Studiul prezentat de site-ul www.myhigh.st a fost realizat pe baza unui sondaj de opinie la care au participat 13.450 de femei. In urma sondajului s-a constatat faptul ca femeile din aceasta categorie de varsta sunt mult mai atente in ceea ce priveste achizitionarea anumitor articole vestimentare. De asemenea, ele nu scapa din vedere nici pretul hainelor, nici calitatea acestora.

In urma aceluiasi studiu s-a mai aflat ca reprezentantele sexului frumos trecute de prima tinerete petrec mult mai putin timp la cumparaturi, vizitand doar doua sau trei magazine cel mult in timpul unei sesiuni de shopping. Odata intrate in magazin, femeile au nevoie de doar cateva minute pentru a proba cateva articole vestimentare inainte de a lua o decizie.

“Femeile trecute de prima tinerete nu isi mai dedica tot timpul sesiunilor de shopping. Mai mult de atat, odata cu inaintarea in varsta acestea devin mai intelepte si mai calculate in privinta garderobei”, a declarat Niki Blackmore, autorul studiului, citat de cotidianul Daily Mail.

Opt din zece femei trecute de a doua tinerete stiu ce dimensiuni poarta si ce articole vestimentare li se potrivesc cel mai bine, iar 97% dintre acestea isi cumpara exact ceea ce au nevoie, potrivit studiului.

“Facand o evaluare a femeilor de 50 de ani si a celor de 40 de ani, vom vedea incompatibilitati enorme intre generatii, chiar daca sunt numai 10 ani diferenta. Femeile de 40 de ani isi achizitioneaza articole vestimentare tinand cont de parerile prietenilor sau ale familiei, nicidecum de propriul gust. Odata cu trecerea anilor, femeile devin mai intelepte si mai sigure pe propriile gusturi.“

 

Text: Andreea Popescu