Inapoi in anii ’80 cu Radio Zu

radio-zu-anii-80-partyMega petrecerea Zu a adunat laolalta toata industria muzicala romaneasca sub pretextul unei seri in care s-a sarbatorit moda si muzica anilor ’80. Unul dintre cele mai importante radiouri din Romania si cel mai ascultat radio din Bucuresti, Radio Zu a organizat petrecerea anuala a radioului la care au fost invitati toti artistii din Romania.Muzica si moda

In afara de cateva nume mari din muzica romaneasca, precum Smiley, Inna, Elena Gheorghe, Andra sau Delia, artistii romani s-au prezentat la petrecerea anului care a avut ca dress code moda anilor ’80. Bineinteles ca la astfel de evenimente prea putini artisti respecta tema, ceea ce este pacat pentru ca ai ocazia sa te imbraci intr-un fel anume fara a parea ridicol. In schimb, majoritatea persoanelor prezente la petrecere au ales nuante de negru, ceea ce mi s-a parut destul de fad. Decorul a fost unul specific anilor ’80, iar de pe scena clubului unde s-a tinut petrecerea nu a lipsit „fotoliul din odaie” sau telefonul cu fir.

Slagare ce trec proba timpului

Spectacolul a fost deschis de Mirabela Dauer care a interpretat slagarul „Fotoliul din odaie”, fiind urmata pe scena de Stela Enache, Mihai Constantinescu, Gabriel Cotabita, Daniel Iordachioaie, spectacolul fiind incheiat cu un mini recital Compact. Marea vedeta a serii a fost insa Stela Enache care, la cererea publicului, a interpretat de 2 ori consecutiv piesa „Ani de liceu”, moment in care chiar si marii artisti ai momentului au fost in delir. A fost unul dintre cele mai emotionante momente pe care le-am trait la un eveniment. Sa vezi ca o piesa este hit si dupa atati ani de zile si sa observi respectul artistilor tineri fata de veteranii muzicii romanesti este un sentiment special. Gazdele show-ului, Daniel Buzdugan si Mihai Morar, au fost la inaltime antrenand publicul, ca de obicei, cu glumele caracteristice. O seara a artistilor, cu bautura buna, aperitive delicioase, muzica anilor ’80, zambete multe si recunostinta.

Text: Andreea Maria Varlan