Infertilitatea – tratamente disponibile

infertilitatea-tratamente disponibileInfertilitatea este o boala care preocupa intreaga lume si din pacate, potrivit statisticilor, astazi, mai mult de 25% dintre cuplurile din intreaga lume se confrunta cu aceasta problema ce priveste atat cuplurile in varsta, cat si pe cele tinere. Infertilitatea este definita ca fiind incapacitatea de a concepe un copil pe cale naturala. Printre factorii de risc se numara unele obiceiuri nu tocmai sanatoase, greseli din tinerete, malformatii congenitale, etc.

Dar, pentru fiecare problema exista si o solutie. Procedurile precum fertilizarea in vitro (FIV), donarea de ovule si maternitate surogat sunt singurele modalitati de rezolvare a problemei infertilitatii la nivel mondial.Maternitatea surogat

Asa cum aminteam, problema mamelor surogat este una mondiala, insa foarte putine tari Incearca sa o rezolve. Romania este una dintre acele tari unde maternitatea surogat este inca ilegala. Prin urmare, multi cetateni romani aleg sa mearga in tara vecina, Ucraina, pentru a apela la aceasta metoda. Ucraina este unul dintre putinele state ce sustin astfel de programe, ce sunt clar reglementate de lege. Maternitatea surogat este deja un fenomen raspandit In lume.

Potrivit statisticilor, aproximativ 4,5 milioane de cupluri se confrunta anual cu problema infertilitatii. Cauzele infertilitatii in cuplu pot fi multiple si diferite: probleme in ceea ce priveste mobilitatea si activitatea spermatozoizilor, tulburari de maturare si eliberare a ovocitelor, obstructia trompelor uterine (urmare a anexitelor, chlamidiei, endometriozei, avorturilor efectuate anterior), patologia uterului, incompatibilitati imunologice, etc.

Clinica de Medicina Reproductiva BioTexCom recomanda maternitatea surogat in cazul femeilor care nu pot concepe si purta in pantece un copil in mod natural. Ce presupune aceasta metoda? In laborator, ovulul se combina cu spermotozoidul (acesta poate fi, de asemenea, un ovul donat). In ziua a 5-a (aceasta este cea mai potrivita zi pentru transplantarea embrionului matur) este efectuat transferul: embrionul este implantat mamei surogat. Astfel, mama surogat poarta copilul in pantecul sau, dar din punct de vedere genetic, copilul este al parintilor biologici, ceea ce dovedeste si rezultatul testului ADN, care trebuie efectuat dupa nasterea copilului.

BioTexCom recomanda ca o astfel de metoda sa fie urmata doar In clinici controlate, legale, unde toate lucrurile coincid In conformitate cu reglementarile In vigoare. Este foarte important ca donatorii de ovocite sa fie atent selectati si sa li se faca examinarea medicala necesara (chiar inainte de a-i introduce In baza de date si de a Incepe programul). Mamele surogat trebuie supuse unui examen medical precum si psihologic care sa ateste faptul ca sunt pregatite sa participe la un astfel de program, dar si pentru a evita dificultatile ce pot aparea dupa nastere.

Cand treci de prima tinerete…

Donarea de ovule si maternitatea surogat sunt ideale pentru mamele trecute de prima tinerete, care isi doresc un copil dupa varsta de 40 de ani, iar conform statisticilor BioTexCom, aceste paciente sunt numeroase. Folosind ovule donate, femeile pot da nastere unui copil chiar si dupa 50-60 de ani. Procedura este urmatoarea: ovulele donatoare se combina cu spermatozoizii si dupa maturarea embrionului se implanteaza pacientei . ~n Romania, astfel de programe sunt interzise, si, desi exista o multime de anunturi In care femeile se ofera ca mame surogat, va sfatuim sa nu faceti asta, ci sa cereti parerea specialistilor. Urmand calea de mai sus, nimeni nu va va putea asigura cu privire la sanatatea copilului.

In plus, nu veti sti nimic de starea de sanatate a acestei mame surogat, plus ca pot aparea foarte multe situatii neplacute precum santajul. Prin urmare, este important sa se apeleze numai la institutii medicale specializate In tratamentul infertilitatii si care lucreaza pe o baza legala. Clinica BioTexCom ii avertizeaza pe toti cei care doresc sa apeleze la astfel de metode moderne de medicina reproductiva, ca Inainte de a Incepe programul ales, sa li se ofere un contract care descrie drepturile si obligatiile partilor participante (clinica, mama surogat si parintii biologici). Infertilitatea nu este o condamnare. Alegeti clinica potrivita si bucurati-va de viata.

Logo-klinika-reproduktivnoi-meditsyni-otto-shmidta-kievText: Platonov Oleg