Infidelitatea: cum „tradeaza femeile” spre deosebire de barbati

Unii sustin ca un barbat care insala nu se implica emotional, pe cand o femeie care a inselat deja nu-si mai iubeste partenerul. Care este insa adevarul? Intrebarea i-a preocupat pe multi de-a lungul timpului, astfel ca cercetarile pe tema diferentelor dintre barbati si femei in ceea ce priveste infidelitatea au aparut firesc. Numeroase studii au aratat ca femeile care se afla in relatii se simt atrase si sunt excitate de intimitatea emotionala, in timp ce barbatii sunt atrasi de actul sexual in sine si se simt excitati doar la simpla vedere a unor femei atragatoare.

Gelozia apare si ea in consecinta. In cazul femeilor, gelozia este mult mai puternica atunci cand apare infidelitatea emotionala, in timp ce la barbati gelozia se declanseaza cand este vorba de infidelitate sexuala din partea partenerei.Aspect fizic versus sentimente

Factorii declansatori ai dorintei la barbati sunt mai mult de natura fizica decat psihologica, si tocmai de aceea ei nu au nevoie de o legatura romantica pentru a insela. Femeile, pe de alta parte, se incanta la gandul unei conexiuni emotionale.

„Cei patru Calareti ai Apocalipsei”: greselile grave care ne otravesc relatia de cuplu

In general, acestea nu sunt atrase de sex in sine daca asta nu implica si atentie plus afectiune din partea barbatului respectiv si o posibilitate de a-si construi o relatie. Pentru barbati in schimb, o pereche de picioare lungi sau formele voluptoase sunt suficiente pentru a-i face sa insele.

Rolul subconstientului

Aceste comportamente isi pot gasi explicatia in evolutia speciei umane. Pentru supravietuirea speciei, in subconstientul femeilor s-a imprimat ideea ca sexul duce la o schimbare considerabila a vietii, pentru ca este urmat de sarcina si apoi de o lunga perioada de crestere si ingrijire a copiilor.

Sexul cu un partener nepotrivit prin urmare, poate pune in pericol supravietuirea urmasilor. Asa cum explica psihologii, este vorba de un mecanism intern de securitate, care cere ca mai multe conditii sa fie indeplinite din partea unui barbat pentru ca femeia sa obtina acea aprobare interioara pentru a face sex.

Dorinta sexuala

Barbatii in schimb, nu au nevoie sa se apere de sexul ocazional, pentru ca la ei nu se pune problema unei sarcini, tocmai de aceea acestia insala chiar si cand o relatie merge bine. Pur si simplu… din dorinta de a face sex si cu o alta persoana.

Femeile au tendinta de a insela insa atunci cand relatia lor nu merge bine. De aceea, in general, relatiile in care barbatul insala au mai mari sanse de supravietuire decat cele in care femeia este infidela.

Indiferent de motivatie…

Oricare ar fi motivatiile insa, este clar ca infidelitatea este adanc inradacinata in natura umana. Mai mult, intr-o lume in care timpul petrecut departe de casa si de partener a crescut, in care numarul partenerilor sexuali inainte de casatorie este din ce in ce mai mare, in care oportunitatile de a cunoaste oameni noi s-au inmultit, in care femeile si-au castigat independenta financiara, nu este de mirare ca infidelitatea capata proportii.

Farmacistii Catena recomanda gelul intim Genera BIO cu apa de hamamelis si melissa, care are rolul de curata delicat zona intima, respectand fiziologia naturala. Mai multe detalii despre produs gasesti AICI!

Text: Bianca Badescu