Infidelitatea poate fi evitata

Infidelitatea poate fi evitataOrice cuplu trece, la un moment dat, printr-o perioada de criza, care, daca nu este gestionata cum trebuie, ii impinge pe parteneri fie sa cada in pacat si sa insele, fie sa rupa definitiv relatia. Foarte rar partenerii aleg sa-si rezolve situatia conflictuala cu calm si diplomatie, motiv pentru care alternativa cea mai usoara si cel mai repede adoptata de multi este infidelitatea.

 

 Ce este infidelitatea?

Infidelitatea este o tradare fata de cuplu si fata de partener, o tradare a promisiunii de a apartine unei singure persoane, o tradare a iubirii. Aceasta apare atunci cand un cuplu distruge contractul nescris de loialitate si aduce cu sine neincredere si furie. Sunt persoane care pot trece usor peste o infidelitate si altele care nu pot continua, oricat de mare ar fi iubirea care ii leaga, pentru ca s-a pierdut ingredientul de baza, si anume increderea. In plus, se infige adanc in suflet teama ca o va face din nou, o frica care nu se vindeca niciodata sau se vindeca in foarte multi ani.

 

Cauzele infidelitatii

Desi motivele de a fi necredincios sunt foarte variate, cele mai frecvente sunt curiozitatea si dorinta de noi experiente. Dupa mai multi ani petrecuti langa aceasi persoana, inevitabil intervine obisnuinta si chiar plictiseala si daca partenerii nu fac nimic pentru a remedia acest fapt, infidelitatea va veni natural. Femeile care nu se simt iubite si nu au parte de suficienta atentie si rasfat, isi rezolva nemultumirile cautand sprijin in bratele altor barbati. De asemenea, lipsa aprecierii este una din cauzele care impinge, atat barbatii cat si femeile, spre infidelitate. Desi poate suna bizar, lipsa convingerilor religioase si chiar a valorilor morale, este un fapt ce, nu numai ca impinge catre infidelitate, dar chiar intretine obiceiul, deoarece persoana in cauza nu se simte niciodata vinovata.

 

Cum putem preveni infidelitatea?

Cel mai bun mod de a preveni infidelitatea este comunicarea si combaterea tuturor cauzelor care duc la rutina si obisnuinta. Dupa o perioada pasiunea se stinge si atunci trebuie evidentiate alte lucruri care sa va lege. Trebuie sa va cunoasteti foarte bine unul pe celalalt, sa va stiti obiceiurile, gusturile, dorintele si necesitatile, astfel incat sa incercati sa vi le satisfaceti reciproc si, foarte important, incercati sa va exprimati sentimentele cat de des puteti. Acest lucru necesita efort, timp si vointa. Poti preveni cu succes infidelitatea, atata timp cat partenerul tau este fericit langa tine.

 

Ce decizie luam daca am trait o infidelitate?

Daca veti lua decizia de a continua relatia, atunci va trebui sa va asigurati ca niciodata nu-i veti reprosa nimic partenerului, in caz contrar relatia va fi imposibil sa mai functioneze. Trebuie sa gandesti matur si sa vezi partea plina a paharului: daca s-a intors la tine, inseamna ca tu esti persoana potrivita pentru el. Pe de alta parte, daca alegi sa-ti parasesti partenerul, atunci fii sigura ca aceasta este cea mai buna si inteleapta decizie pe care o poti lua. O despartire vine la pachet cu suferinta, singuratate si chiar depresie. Daca nu-l poti ierta, nu te impaca cu el, cu atat mai mult nu-l chema inapoi dupa ce ai luat decizia de a va desparti. Te va considera o persoana slaba si va creste riscul de a calca stramb din nou. Accepta-l din nou in viata ta, dupa ce esti sigura ca asta isi doreste si el, si-l vezi facand tot posibilul sa te recucereasca, si trece infidelitatea pe lista greselilor irepetabile.

 

Text: Madalina Manole