Influentele rock prind viata in creatiile casei de moda Chanel

PRINCIPALA POZAEleganta, rafinament si mult mister sunt cuvintele care descriu cel mai bine colectia prezentata de marea casa de moda Chanel, la cel mai important eveniment de moda, Paris Fashion Week 2013, sustinut in luna februarie a acestui an. Podiumul a fost aranjat intr-un stil aparte, cum numai Chanel o putea face.

Un glob urias a fost pozitionat in mijlocul scenei, muzica a fost aleasa cum nu se putea mai bine, modelele in creatii unice au facut ca prezentarea sa fie una dintre cel mai bine cotate din cadrul evenimentului.

Globul pozitionat sub cupola Grand Palais din Paris si cu “armata de modele” cu care Karl Lagerfeld Chanel a defilat n-aveau cum sa nu te fi surprins placut. Modelele au inceput sa defileze pe coloana sonora a lui Daft Punk “Around the World”, melodie ce te duce cu gandul la amprenta puternica lasata de Chanel in istoria modei.

Elementele-surpriza ale colectie de toamna/iarna 2013 au fost palariile colorate confectionate din blana de nurca in stilul coafurii lui Louise Brooks, dar si cizmele inalte din piele, cu aplicatii metalice, ce au demonstrat inca o data marea pasiune a lui Lagerfeld pentru liniile emfatice. Sa nu uit
am ca aceste cizme au mai fost prezentate de catre Lagerfeld si in colectia Chanel Haute Couture. Intreaga creatie s-a invartit in jurul siluetelor feminine si al picioarelor goale. Incepand de la fustele scurte din piele si pana la jachetele in forma de clepsidra, mai scurte in fata si mai lungi la spate, intreaga colectie a reusit sa evidentieze feminitatea si eleganta, cu usoare influente rock.

Catifeaua si lana si-au gasit usor locul in colectie, lucru ce sugereaza faptul ca acest sezon este dedicat acestor doua materiale. Pe langa paleta variata de culori care au acaparat atentia, mai putem adauga si textura materialelor, imprimeurile folosite incepand de la celebrele forme geometrice si pana la aplicatiile usoare de sclipici sau la benzile inguste in locul impletiturilor ce au purtat atata timp amprenta Chanel.

In ceea ce priveste tendintele in materie de accesorii in acest sezon, Chanel a lasat in urma perlele albe in favoarea lanturilor groase punk. Numele Chanel nu poate fi ignorat de nimeni, iar moda de astazi nu ar mai fi fost la fel fara creatiile acestei adevarate artiste, care a dat nastere unui imperiu pornind de la pasiunea sa pentru frumos.

{besps}/2013/Martie/slide1|width=450|height=675{/besps}

Text: Andreea Popescu