Ingrijirea unghiilor in sezonul rece. Manichiura SPA

Frigul si vantul nu usuca doar pielea mainilor, ci are impact negativ si asupra unghiilor. Acestea devin mai sensibile si usor casante. Astfel, in sezonul rece, se recomanda sa nu se foloseasca acetona, deoarece aceasta deshidrateaza suplimentar si, de asemenea, este indicat sa nu fie taiate cuticulele, acestea avand rol de protectie. In plus, pentru o ingrijire adecvata, in sezonul rece, mai mult ca oricand, este indicata manichiura SPA. Pentru a afla ce presupune mai exact acest nou tip de manichiura si care sunt avantajele sale, am stat de vorba cu Florentina Despina, nail specialist la salonul Studio 44.Ce inseamna manichiura SPA?

Florentina Despina: Manichiura SPA este un procedeu complex de ingrijire atat a pielii mainilor, cat si a unghiilor si, totodata, un adevarat ritual de relaxare.

Cu ce difera manichiura SPA fata de o manichiura clasica?

Florentina Despina: Manichiura SPA nu presupune taierea cuticulelor, adica nu se mai foloseste forfecuta pentru taierea in profunzime, ci se foloseste doar un instrument cu care se indeparteaza usor surplusul de tesut mort. De asemenea, produsele cu care se realizeaza tratamentul propriu-zis sunt unele speciale destinate manichiurii SPA, puternic hidratante si hranitoare.

Care sunt etapele manichiurii SPA?

Florentina Despina: In primul rand, se pileste usor unghia si i se da forma dorita, dupa care se aplica un produs special pentru topirea cuticulei. Pasul urmator presupune folosirea unui peeling, atat pentru pielea mainii, cat si pentru fiecare unghie in parte, peelingul unghiilor neregasindu-se in manichiura clasica. Ulterior, se aplica o masca puternic hidratanta si o crema cu rol hranitor, ambele cu efect atat asupra pielii mainilor, cat si asupra unghiilor. Ultimul pas presupune aplicarea unui lac de unghii cu tratament incorporat, in functie de necesitatea si tipul unghiei. Astfel, exista lac de unghii destinat unghiilor tari si casante, lac de unghii pentru unghiile moi si lipsite de calciu si lac de unghii hranitor pentru unghia de tip normal.

Care sunt avantajele manichiurii SPA?

Florentina Despina: In cadrul acestui tip de manichiura, nu doar unghiile sunt rasfatate, ci si pielea mainilor, care este hranita corespunzator si hidratata. De asemenea, pentru sanatatea unghiilor, se aplica tratamente speciale. In plus, manichiura SPA presupune masajul mainilor, astfel activandu-se microcirculatia la nivelul pielii si relaxandu-se muschii. Dupa acest proces, pielea capata stralucire si este mult mai catifelata.

Beauty adviserii Catena recomanda produsele Genera. Daca iti doresti sa le oferi mainilor tale o ingrijire adecvata si o protectie pe masura pentru unghii, atunci cu siguranta vei fi incantata de crema de maini cu glicerina si vitamina E de la Genera! Mai multe detalii despre produs gasiti aici.

Text: Madalina Manole