Isabel Marant, despre rochiile de gala

marant-stockholm-streetstyle-13694055e8Designerul Isabel Marant spune ca nu poate intelege femeile care poarta haine formale in conditiile in care o abordare mult mai casual a modei ar fi mai mult decat suficienta. Isabel nu creeaza rochii de seara si spune ca acestea sunt complet inutile.

“Este o imagine foarte urata cand vad fete care poarta rochii de seara pentru ca asa trebuie. Uneori, poti arata mult mai bine purtand o pereche de pantaloni cu o taietura corecta si un tricou. Mult mai sic decat o rochie-tort”, a declarat creatoarea. Recunoscuta pentru ca promoveaza un look androgin, parizian – blugi skinny, rochii cu printuri si cizme pana la glezna -, Marant creeaza pentru fiecare femeie, in special pentru cea ocupata care se grabeste, dar care trebuie sa arate bine, si probabil cheia succesului sau este aceea ca nu face nimic din ceea ce nu ii place.

Succesul lui Marant vorbeste despre ea, insa lumea modei se misca foarte repede, iar din acest punct de vedere Marant nu este chiar multumita de industria moderna, in special de faptul ca trebuie sa scoata patru colectii pe an, si este la fel de deranjata ca hainele ei sunt copiate de indata ce apar pe piata. Isabel se axeaza mai mult pe latura confortabila si, desi poate crea si haine de gala, spune ca nu le poti purta decat o data… si are dreptate.

Text: Ruxandra Raica