Iti poti da seama in 20 de secunde daca un necunoscut este de incredere

0a0a633v3642Suntem proiectati sa ne dam seama in aproximativ 20 de secunde daca un necunoscut este genetic inclinat sa fie de incredere, sa fie bun sau milos, arata un studiu facut de Universitatea din California.

Oamenii sanatosi pot recunoaste daca un strain ii va ajuta intr-o situatie grea. Aceste cercetari deschid calea unor terapii genetice pentru oamenii care nu sunt nascuti empatici.

Studiul s-a realizat punand voluntari sa vada pentru 20 de secunde o persoana straina stand pe un scaun si vorbind. S-a descoperit ca acei oameni care poseda cel mai mare grad de empatie au o variatie particulara a genei receptoare pentru oxitocina, cunoscuta ca fiind genotipul GG.

“Indivizii nu pot vedea totusi gene, deci trebuie sa fie ceva care le semnaleaza aceste diferente genetice la necunoscuti”, spune conducatorul studiului. “Ceea ce am aflat este ca persoanele care au doua copii ale genei G dau dovada de un comportament mai de incredere – dau mai mult din cap, au mai mult contact vizual, zambesc mai des, au o postura a corpului mai deschisa. Si acesta era comportamentul care semnala blandete strainilor”. Puteti testa si voi aceasta teorie de fiecare data cand cunoasteti o persoana straina!

Text: Bianca Badescu