Paşii pe care îi urmează Jennifer Aniston pentru a avea corpul “sculptat”

Sunt multe moduri prin care actriţa americană Jennifer Aniston continuă să ne surprindă, dar în acest articol vom vorbi doar despre cinci.

Deşi are 51 de ani, corpul ei este atât de bine definit şi continuă să şi-l menţină aşa, astfel încât nici antrenorul ei nu reuşeşte să ţină pasul cu vedeta. El recunoaşte că Jennifer este mai plină de viaţă şi mai ambiţioasă decât el în cee ace priveşte mişcarea. Oare asta să-l atragă şi pe Brad Pitt la ea?

În fine, relaţia cu fostul soţ este o altă discuţie, aşa că hai să vedem ce face Jennifer de reuşeşte să arate mereu în formă, cum ar trebui să faci şi tu!  1. Începe cu câteva exerciţii de mobilitate

Jennifer nu se aruncă niciodată la executarea unor exerciţii fizice complicate, fără să facă mai întâi ccâteva mişcări de mobilitate. Aşa ar trebui să începi şi tu! Fă încălzirea cu yoga. Încearcă mişcarea CAT COW. Aşază-te în poziţia CAT, adică în genunchi şi în palme cu spatele spre tavan, iar apoi împinge abdomenul în faţă, spre podea şi dă capul pe spate, trecând în poziţia COW. Repetă de cel puţin zece ori această mişcare, în timp ce tragi aer în piept in CAT şi expiri în COW.

Continuă încălzirea cu BIRD DOG. Rămâi pe jos în genunchi şi în palmele, dar ţine spatele drept. Asta este poziţia DOG. Din poziţia asta întinde o mână şi un picior. Ai grijă să nu fie ambele de pe aceeaşi parte ca să nu te dezechilibrezi. Asta este poziţia BIRD. Repetă şi mişcarea de zece ori. Inspiră pe DOG, expiră pe BIRD.

DOWNWARD – FACING DOG este continuarea poziţiei DOG de mai sus. Aşadar, din poziţia DOG ridică posteriorul spre tavan, în timp ce te împingi în palme. Atinge cu întreaga talpă podeaua şi ţine picioarele drepte şi abdomenul încordat. Încearcă să faci exerciţiul tot de zece ori. De data asta expiră în poziţia DOG.

BUTT KICKS este un exerciţiu care se face din picioare şi constă în ridicare tălpilor spre fese. Încearcă să-ţi ţii abdomenul încordat şi spatele drept în timp ce execuţi această mişcare de opt ori.

SĂRITURILE cu braţele ridicate şi cu picioarele depărtate sunt foarte solicitante. Ai putea să faci asta toată ziua şi să observi, cu timpul, fermitate în braţe şi pe coapse, dar şi pătrăţele pe abdomen. Dacă beneficiezi de un spaţiu mai larg, poţi face şi câteva sărituri cu coarda, de încălzire.

  1. Combină exerciţiile din partea superioară a corpului

Jennifer Aniston combină exerciţiile de tragere şi de împingere pentru partea superioară a corpului. Adică, dacă ai două gantere, le poţi folosi în timp ce stai pe ele şi pe vârfurile degetelor de la picioare. Apoi ridică şi coboară fiecare ganteră. Este un exerciţiu benefic pentru abdomen şi braţe.

  1. Concentrează-te pe mişcări

În timpul execuţiei unui exerciţiu suntem tentate să ne gândim şi la alte mişcări pe care le putem face ulterior. Ei bine, nu este corect! Vedeta se concentrează pe realizarea corectă a exerciţiului în timp ce face asta. Însă, uneori Jennifer se concentrează foarte mult pe o zonă, şi deşi ar lucra intens doar partea respectivă, antrenorul ei încearcă să o mai distragă şi o pune să mai facă exerciţii şi pentru alte grupe de muşchi. Astfel ea nu oboseşte şi poate lucra mai mult.

  1. Adaugă abdomenele în fiecare antrenament

Deşi Jen este fana poziţiilor care pornesc din “scândură”, pentru că ar face doar asta, antrenorul vedetei spune că la finalul unui antrenament acesta o pune pe Aniston să facă abdomene. Nu degeaba se spune că abdomenele şi genuflexiunile sunt baza în mişcare. Aşadar, abdomenele trebuie făcute în fiecare zi!

  1. Provoacă-te singură

Actriţa aşa face, îşi creează singură targete şi singură le depăşeşte. Îşi impune să încerce tot felul de exerciţii noi, unele cu grad ridicat de dificultate, ori încearcă să lungească durata unui antrenament, făcând mai multe repetiţii.

Text: Bettina Cristea

Photo: Harper’s Bazaar, Google Images