Johnny Depp pierde în faţa lui “The Sun”

Johnny Depp a dat în judecată editorul tabloidului News Group Newspapers (NGN) și editorul executiv al acestuia, Dan Wootton, pentru articolul din 2018, care susținea că a fost violent față de fosta sa soție, Amber Heard, în timpul relației lor.

Atât Depp, cât și Heard au depus mărturie la Curțile Regale de Justiție din Londra în luna iulie, în timpul unui proces de trei săptămâni în care au fost dezvăluite detalii despre relația lor furtunoasă.

Actorul din „Pirații din Caraibe” a negat în repetate rânduri să fi fost vreodată violent față de fosta sa soție, dar judecătorul Nicol a respins cererea, spunând că NGN are dovezi clare care să ateste contrariul a ceea ce el declară. Judecătorul a constatat că 12 din cele 14 presupuse incidente de violență domestică împotriva doamnei Heard au avut loc cu adevărat.

Johnny Depp a suportat cinci zile de interogări intense despre stilul său de viață de la Hollywood, despre consumul de băuturi și droguri, despre acuzațiile de violență și despre prietenii și asociații cu fețe celebre, inclusiv chitaristul Rolling Stones, Keith Richard și muzicianul Sir Elton John.

El a spus că a acceptat dovezile dnei Heard conform cărora acuzațiile pe care le-a făcut împotriva lui Depp „au avut un efect negativ asupra carierei sale de actor și activist”.

Un purtător de cuvânt al The Sun a spus: „The Sun s-a ridicat și a militat pentru victimele abuzurilor domestice de peste 20 de ani. Victimele abuzurilor domestice nu trebuie niciodată reduse la tăcere și îi mulțumim judecătorului pentru atenția sa, dar și lui Amber Heard pentru curajul ei de a depune mărturie instanței.”

Nicki Norman, director executiv interimar la Women’s Aid, a declarat ca răspuns la hotărâre: „Acuzațiile de abuzuri domestice împotriva lui Johnny Depp au fost extrem de grave”, iar Lisa King, directorul relațiilor externe de la Refuge, a declarat: „Aceasta este o hotărâre importantă și sperăm că va transmite un mesaj foarte puternic: fiecare supraviețuitor al abuzurilor domestice ar trebui ascultat”.

„Ceea ce am văzut astăzi este că puterea, faima și resursele financiare nu pot fi folosite pentru a reduce la tăcere femeile. Acesta este un mesaj de bun venit pentru supraviețuitorii abuzurilor domestice din întreaga lume” a mai adăugat ea.

Guru PR, Mark Borkowski, a declarat că lupta în instanță a lui Johnny Depp a fost „unul dintre cele mai mari eșecuri din showbiz din ultimul timp”.