Jojo, o mamica fericita

Una dintre cele mai apreciate actrite de comedie, Catalina Ionescu, alias Jojo, joaca de 3 ani cel mai important rol din viata sa: cel de mama. La doi ani dupa divortul de Ionut Grama care este si tatal copilului sau, Jojo nu si-a refacut inca viata sentimentala, dedicandu-si tot timpul cresterii micutului Achim. Chiar daca este o mama singura, bucuria si implinirea se citesc pe chipul sau iar devotamentul cu care se dedica familiei nu lasa loc de interpretari.

 Tonica Tv: Ce te-a inspirat in alegerea numelui, pentru ca Achim este un nume deosebit?

Jojo: Revedeam intr-o seara filmul Morometii, si desi ma gandeam la un alt nume, adica vroiam sa-l cheme doar Ioan, pentru ca are si acest prenume, cand domnul Victor Rebenciug a strigat Achime, atunci am zis: Asa o sa-l cheme!

 

Tonica Tv: Cum te intelegi cu Achim?

Jojo: Perfect! Este o dulceata de copil si il ador. Este cea mai mare bucrie a vietii mele.

 

Tonica Tv: La 3 ani este perioada in care el incearca sa-si impuna personalitatea. Cum faci fata?

Jojo: Eu incurajez toti oamenii cu personalitate, mai ales copiii. Eu il privesc ca pe un om mic, nu ca pe un copil, si atunci pentru mine este foarte important ca el sa-si dezvolte personalitatea puternic si frumos. Evident, in postura de parinte, uneori trebuie sa fii si exigent, dar nu sunt atat de exigenta pe cat mi-as dori, insa am si momente in care trebuie sa fiu ferma.

 

Tonica Tv: Cand greseste, cum reuseste sa te impace?

Jojo: Ohooo! Are metode variate! Este un mare santajist. Vine si ma ia in brate, se uita fix in ochii mei si clipeste. Este un actor in miniatura!

 

Tonica Tv: Ce ti-ai dori sa devina cand va fi mare? I-ai descoperit vreun talent?

Jojo: Mi-as dori sa faca exact ce isi doreste el sa faca. Deocamdata am observat ca are un talent predominant artistic, insa, ii place foarte mult sa si construiasca, deci are o minte foarte logica, asa ca nu se stie ce va fi cand va creste.

 

Tonica Tv: Ce valori morale incerci sa-i insufli?

Jojo: In primul rand, incerc sa-l fac sa inteleaga ca nimic in viata nu vine gratis, ca lucrurile trebuie sa se intample intr-un anumit fel si ca poate alti copii nu au ce are el si atunci il fac sa fie foarte responsabil si sa fie foarte constient de lucrul acesta. Incerc sa-l invat sa fie generos si incerc sa-l invat sa nu minta.

 

Tonica Tv: Ce atribute consideri tu ca ar trebui sa aiba o mama adevarata?

Jojo: O mama adevarata trebuie, in primul rand, sa aiba curaj. Nu vreau sa trasez alte lucruri pentru ca fiecare mama este speciala in felul ei. Nu exista parinti perfecti, pot sa spun asta cu mana pe inima, dar copiii, din punctul meu de vedere, sunt desavarsiti. Iubire ai oricum, pentru ca este lasata de la Dumnezeu, practic esti inzestrata cu ea ca mamica, dar ai nevoie de rabdare, de multa rabdare.

 

Tonica Tv: In cresterea ta, au fost anumite aspecte pe care mama ta ti le-a insuflat si tu, la randul tau, i le vei insufla si lui Achim. Care ar fi acelea?

Jojo: Mama m-a invatat sa fiu cinstita si independenta, doua lucruri foarte importante. De asemenea, mama m-a invatat sa am foarte multa incredere in mine, indiferent de situatie. Printre sfaturile ei foarte frumoase, de care-mi amintesc mereu, era si faptul ca mi-a zis asa: “Mama, tu cand pasesti intr-o incapere, trebuie sa fii ca o printesa care are o coroana invizibila pe cap.”

 

Text: Madalina Manole