Jumatate dintre fete si o treime dintre baieti sunt obsedati de aspectul fizic

0a0a6133018Jumatate dintre fete si o treime dintre baieti sunt dispusi sa ia masuri extreme pentru a obtine un corp perfect sau pentru a ajunge la greutatea ideala, a rezultat in urma unui studiu.

Presiunea care este pusa pe copii – ca trebuie sa aiba o anumita infatisare – ii face pe acestia sa recurga la tot felul de metode nesanatoase: 1 din 10 baieti ar lua steroizi ca sa isi creasca masa musculara, in timp ce 1 din 8 fete ar lua pastile pentru slabit sau laxative pentru a slabi.

Studiul a implicat 810 copii intre 11 si 16 ani. 50% dintre fetele intervievate au spus ca isi compara corpurile cu cele ale vedetelor care apar la TV si un sfert dintre adolescentii de ambele sexe au spus ca isi doresc sa apeleze la operatii estetice pentru a obtine infatisarea pe care si-o doresc.

Adolescentii sunt foarte nesiguri cand vine vorba de imaginea lor si de aceea modelele promovate de presa si televiziune nu ii fac decat sa recurga la masuri extreme in disperarea de a arata asemeni figurilor din reviste.

Text: Bianca Badescu