La inceput de an, da refresh jobului!

La inceput de an, da refresh jobului!Intr-o lume ideala, odata ce simti ca actualul job nu ti se mai potriveste, ca te-ai plictisit sau ca salariul nu-ti mai satisface nevoile, in mod normal ai aplica pentru cateva noi posturi, ai merge la cateva interviuri si ai alege apoi ceea ce ti se potriveste, ceea ce se pliaza pe profilul tau. Din pacate insa, foarte rar se intampla asta. Angajamentele financiare, lipsa locurilor de munca in anumite domenii, poate lipsa anumitor competente sunt factori care te determina sa te multumesti cu actualul job. Cu toate acestea, chiar daca iti vei pastra actualul loc de munca, poti face anumite schimbari in acest sens chiar la inceput de an.

 Incearca sa obtii o promovare

Deadline-uri, seri poate chiar nopti petrecute la serviciu si zile chinuitor de obositoare… toate acestea fara niciun rezultat. Daca totusi in compania unde lucrezi exista vreo perspectiva de cariera disponibila care crezi ca “te-ar coafa”, nu ezita nicio secunda. Daca iti vei pune mintea la contributie si iti vei dezvolta abilitatile si competentele, s-ar putea sa contribui si la dezvoltarea unui sentiment de implinire in ceea ce priveste munca ta. Cand simti ca in munca ta se instaleaza rutina, incearca sa faci lucruri noi, sa cauti lucruri noi si diferite.

Transfera-te intr-un alt departament

Exista posibilitatea de a te muta intr-un alt departament si de a te integra intr-o noua echipa? Alege sa o faci si asta fara a mai trece prin sustinerea unor interviuri. In plus, trainingurile pot avea un efect benefic asupra muncii tale pentru ca poti afla si invata lucruri noi. Dezvoltarea abilitatilor te poate ajuta sa-ti imbunatatesti performantele.

La inceput de an, da refresh jobului!Alege o alta ruta catre serviciu

Sparge monotonia rutinei zilnice catre serviciu. Alege sa calatoresti si cu alte mijloace de transport, nu doar cu masina personala, iar daca vei schimba si ruta va fi cu atat mai bine. Vei observa ca te vei simti altfel cand vei ajunge la serviciu. Acelasi lucru se intampla si cu pranzul de la serviciu. Renunta la gustarile reci, la vesnicele sendvisuri. Incearca sa iti faci anumite salate, supe calde in sezonul rece si comanda-ti din cand in cand cate un fel de mancare preferat. Daca bei in fiecare zi cafea, incearca sa alternezi si cu ceaiuri. Gaseste un pub dragut in apropiere de locul de munca si iesi sa mananci. Da-ti intalnire cu un prieten, ai sa vezi ca te vei simti mult mai bine.

Stimularea este cheia

Intotdeauna este indicat sa cauti sa afli lucruri noi, sa citesti carti din domeniul in care activezi, sa intalnesti oameni din acelasi domeniu pentru a schimba pareri etc. Spatiului de munca este indicat sa ii aduci un pic de “atingere personala”. Iti poti decora biroul cu flori, cu poze, vederi sau cu alte lucruri care iti fac placere. Daca asculti muzica in timp ce muncesti, nu asculta intotdeauna aceleasi melodii. Daca nu iti poti schimba jobul, creeaza-ti propriile provocari. Prioritizeaza-ti munca in mod diferit, schimba practic ordinea lucrurilor. Fa o lista cu aspectele pozitive ale jobului tau pentru ca, indiferent de cele rele, sigur exista si unele bune. Updateaz-o de fiecare data cand se intampla lucrurile bune. Concentreaza-te pe pozitivism si, chiar daca poate nu ai cel mai fericit job din lume, cu siguranta ca exista si apecte bune. Asa ca, la inceput de an, da refresh jobului si cauta schimbarea!

Text: Ruxandra Raica