Lentile de contact și make-up: da sau ba?

lentile de contact

Persoanele care folosesc lentile de contact trebuie să fie foarte atente atunci când vine vorba de make-up. Rimelul sau creionul dermatograf pot cauza durere și pot deranja vederea dacă nu sunt calitative șI nu sunt aplicate cu grijă.Machiajul și lentila, în ce ordine?

Când se aplică lentila: înainte sau după machiaj? Răspunsul la această întrebare depinde de felul lentilei. Dacă ai o dioptrie mare și nu vezi să te machiezi, aplică fardurile după ce ai aplicat lentila. Dacă ți-a intrat în ochi și pe lentilă rimel sau fard, scoate lentila și curată-o cu soluția specială în care le ții pe timpul nopții. În schimb, dacă problema vizuală nu este atât de severă, este de preferat să aplici lentilele de contact după efectuarea machiajului. Astfel vei evita ca particulele de fard să intre în contact cu lentilele.

Ce tip de make-up?

Ce tip de machiaj este indicat pentru purtătoarele de lentile de contact? Fără a conta dacă te machiezi înainte sau după ce ai aplicat lentilele, sunt două reguli de aur care nu trebuie uitate. Ai grijă mai întâi  la consistenta machiajului și apoi la ingredientele produsului cumpărat. Oricum, este bine de știut că aceste reguli se aplică la orice produs pe care îl aplicăm pe față, nu doar la cele de la nivelul ochilor.

Creionul de ochi de la Rilastil, disponibil în două culori intense – negru si maro – este potrivit pentru ochii sensibili şi pentru persoanele care poartă lentile de contact.

 Fard de obraz?

Da, dar…  Dacă foloseșți o pensulă mare pentru a aplica pulberea pe obraz, este posibil ca particule din pudră și din pensula să intre în ochi și să se lipească de lentile. De aceea este indicat să folosești o pudra compactă, ideal un fond de ten compact cu pudra încorporată. Dermatograful și rimelul rezistente la transfer sunt o variantă excelență pentru purtătoarele de lentile de contact. Dacă ochii ți se usucă pe timpul zilei, vet fi nevoită să îți administrezi lacrimi artificiale pentru ca lentilele să se lubrifieze. Machiajul rezistent la transfer și la apă este singurul care conține o cantitate suficientă de lichid pentru ochi.

Rimelul trebuie să conțină două cuvinte magice pe ambajaj: “hipoalergic” și “pentru purtătorii de lentile de contact”. Trebuie să reduci la minim riscul iritarii ochilor și de aceea este de preferat să foloseșți un astfel de rimel.

Care e legătura cu produsele pentru păr

Multe persoane care folosesc lentilele de contact nu își dau seama că principala cauza a ochilor iritați pot fi produsele pe care le folosesc pentru păr. Acordă mai multă atenție produselor care nu irita ochii. Dacă părul vă atârnă în apropierea ochilor, evită gelul sau spray-ul pulverizator. Este foarte probabil ca aceste produse parfumate și lipicioase să facă rău ochilor sensibili.

De reținut!

Nu trebuie să negăm că utilizarea lentilelor de contact complică aplicarea și alegerea produselor pentru machiaj. Totuși, cu minime cunoștințe, nu este greu să alegem produse care să reducă riscul iritațiilor și infecției.

Cristina Dudău