Ghid de makeup pentru purtătoarele de ochelari

ochelari

Şții de ce se spune că ochii sunt oglinda sufletului? Pentru că puține trăsături ale feţei sunt capabile de a concentra toată expresivitatea unei figuri.

Uneori avem senzația că această trăsătură poate dispărea sau poate fi diminuată dacă purtăm ochelari de vedere. Nimic mai neadevărat. Un machiaj aplicat cu precizie și câteva îngrijiri minime pot face ca ochii să strălucească spectaculos și din spatele lentilelor de la ochelari.



Machiaj în funcţie de tipul de ochelari

Dacă porţi ochelari cu lentile pentru miopie, acestea fac ca ochii să pară mai mici. De aceea obiectivul machiajului este de a mări ochii.

Cum? Una dintre soluții este aplicarea unei umbre deschise și luminoase pe pleoapa mobilă. De asemenea, se recomandă folosirea dermatografului pentru conturarea pleoapei inferioare și a celei superioare. Tonurile maro sunt indicate. Nu uita să piepteni bine genele și să aplici două straturi de rimel pentru volum.

Dacă porţi ochelari cu lentile pentru hipermetropie…acest tip de lentile mărește și deformează ochii, așa că este indicat să foloseșți umbre închise, neutre sau naturale. Cât despre rimel, este de preferat să îl aplici în strat subțire.

Tips & tricks

– indiferent de ce tip de lentilă foloseșți nu uita să faci umbre difuze, culorile machiajului să se combine între ele, fără a crea granițe bruște între ele. Umbrele trebuie extinse până aproape de sprâncene. Nu abuza de creionul dermatograf pentru ca linia să nu “se ciocnească” de rama superioară a ochelarilor.

– Se poate opta pentru o culoare care să se potrivească atât cu rama ochelarilor, cât și cu culoarea ochilor. De asemenea, poate fi ales un fard care să contrasteze cu culoarea ochilor pentru a-i scoate în evidență.

– Nu uita că sprâncenele prea fine nu dau bine cu ochelarii. Lasă-le să crească, iar până atunci, corectează-le cu un creion dermatograf.

Lentilele de contact și machiajul

Persoanele care folosesc lentile de contact trebuie să fie foarte atente atunci când vine vorba de machiaj.

Rilastil Maquillage este o gama de produse de machiaj, special conceputa pentru pielea sensibila si reactiva. 

Rimelul sau creionul dermatograf le pot cauza durere și le pot deranja vederea dacă sunt aplicate necorespunzător. 

Când se aplică lentila: înainte sau după machiaj?

Răspunsul la această întrebare depinde de felul lentilei. Dacă ai o dioptrie mare și nu vezi să te machiezi, atunci aplică fardul după ce ai pus lentila. Dacă ți-a intrat în ochi și pe lentilă rimel sau fard, scoate lentila și curat-o cu soluția specială în care o ții pe timpul nopții. În schimb, dacă problema vizuală nu este atât de severă, este de preferat să aplici lentilele de contact după efectuarea machiajului. Astfel vei evita ca particulele de fard să intre în contact cu lentilele.

Ce tip de machiaj este indicat pentru purtătoarele de lentile de contact?

Fără a conta când aplici machiajul, înainte sau după ce ai aplicat lentilele, sunt două reguli de aur care nu trebuie uitate. Mai întâi consistenta machiajului și apoi ingregientele produsului cumpărat. Aceste reguli se aplică la orice produs pe care îl aplici pe față, nu numai la nivelul ochilor.

Dermatograful și rimelul rezistente la transfer sunt o varianta excelență pentru purtătoarele de lentile de contact. Dacă ochii ți se usucă pe timpul zilei, vei fi nevoită să-ți administrezi lacrimi artificiale pentru ca lentilele să se lubrifieze. Machiajul rezistent la transfer și la apă este singurul care conține o cantitate suficientă de lichid pentru ochi.

Creionul de ochi de la Rilastil, disponibil in doua culori intense – negru si maro- este potrivit pentru ochii sensibili si pentru persoanele care poarta lentile de contact.

Rimelul trebuie să conțină două specificaţii magice pe ambajaj: “hipoalergic” și “pentru purtătorii de lentile de contact”. Trebuie să reduci la minim riscul iritării ochilor și de aceea este de preferat să foloseşți un astfel de rimel.

 

Cristina Dudău

Foto Shutterstock