Liliana Stefan dezvaluie secretul palariei fermecate

Personajele vesele din celebrele cantecele Cutiuta Muzicala prind din nou viata, intr-un spectacol de neuitat!

Liliana Stefan, initiatoarea unuia dintre cele mai de succes proiecte muzicale dedicate copiilor, si casele de discuri MediaPro Music si Universal Music Romania pregatesc un nou spectacol „Secretul Palariei Fermecate”, un musical pentru copii, ce va avea loc pe 21 aprilie.

Mama a trei baieti, de 13, 16 si 20 de ani, partenera de viata a lui Dan Bittman ne-a raspuns la cateva intrebari legate nu doar de succesul „Secretului Palariei fermecate”, ci si nasterea acestui proiect si de implicarea copiilor alaturi de ea.

De unde ideea spectacolului “Secretul Palariei Fermecate”?

Ideea spectacolului a venit din dorinta de a aduce ceva nou publicului seriei Cutiuta Muzicala si am hotarat sa nu fie doar un album ca pana acum, ci sa fie insotit de un show spectaculos.

Sunt multe personaje in scena! A fost o productie scumpa? Decoruri, costume etc.

Este o productie foarte scumpa, comparabila cu productia unui musical pentru adulti. Nu s-a facut rabat de la calitatea niciunui element care constituie parte a spectacolului: costumele lucrate in cel mai mic detaliu cu materiale special alese, decorul de poveste, avem chiar si o moara functionala pe scena, ale carei brate se rotesc. Muzica este o reinterpretare a unora dintre hiturile Cutiuta Muzicala in tonuri foarte moderne, orchestrate de unul dintre cei mai buni producatori muzicali din Romania, Ionut Grigore. Eu zic ca astazi dam din nou ora exacta in ceea ce priveste muzica de copii.

Care a fost cea mai mare provocare? Cine a ales actorii?

Totul a fost o provocare, de la scrierea scenariului pana la fiecare gest al actorilor de pe scena. S-a repetat foarte mult in detaliu. Fiecare personaj a necesitat constructia lui de la zero ca si caracter, timbru si directie actoriceasca. Satisfactia noastra este ca am gasit un grup de actori foarte tineri si extrem de harnici, seriosi si talentati. Ei au fost alesi in urma unui casting, dupa mai multe probe de canto, actorie si coregrafie. Cea care a ridicat tot procesul la rang de arta este Nicoleta Ilie, regizoarea acestui spectacol. Iar nota de prospetime a fost data de un coregraf modern pe nume Rares Ene.

Ai scris singura scenariul si textele pieselor?

Scenariul si majoritatea pieselor si a textelor muzicale imi apartin.

Carui segment de varsta se adreseaza spectacolul?

Ne adresam familiei, in general, si in mod special copiilor cu varste intre 3 si 10 ani.

Ai trei baieti. Care este feedbackul din partea lor? Sau au avut o contributie?

Cei trei baieti ai mei au venit la premiera si le-a placut foarte mult. Sigur, ei nu mai sunt acum in target, au 13, 16 si 20 ani, dar s-au bucurat mult pentru mine.

Te-ai sfatuit cu partenerul tau de viata, Dan Bittman, in privinta acestui musical?

Singurii cu care m-am sfatuit in privinta acestui musical au fost co-producatorii mei si anume MediaProMusic si Universal Music Romania.

 

https://grandentertainment.ro/grand-cinema-more/show/secretul-palariei-fermecateScenariul

Spectacolul Secretul Palariei Fermecate a reusit sa aduca in fata celor mici si mari o poveste de tip teatru muzical, in care personajele s-au confruntat cu situatii, uneori comice, alteori incitante, unde spectatorii au facut parte din poveste alaturi de personajele de pe scena datorita modului interactiv in care s-a desfasurat actiunea. Scenariul 100% romanesc se impleteste armonios cu o selectie de 14 melodii din seria Cutiuta Muzicala, precum si cu momente coregrafice moderne. Mai mult, toate personajele poarta costume spectaculoase, gandite si create la standarde internationale, special pentru acest spectacol.

Personajele

Scenariul musicalului pentru copii include 8 personaje efervescente, printre care Gratiela – o morarita gratioasa, Tomi – un baietel inocent si curios, Cocuta – o gainusa cocheta sau Rufus – un cocos impunator, care se afla sub protectia marelui magician Albertino. Copiii vor fi din nou in centrul atentiei pentru ca sunt invitati sa cante, sa danseze si sa salveze veselia alaturi de personajele preferate.

Inceputul

Cutiuta Muzicala este unul dintre cele mai de succes proiecte muzicale pentru copii, din Romania, cu o notorietate de peste 15 ani pe piata muzicala si vanzari de peste un milion de unitati. Povestea Cutiuta Muzicala a inceput in anul 2001, cand Liliana Stefan, in rolul de proaspata mamica, a lansat, alaturi de MediaPro Music, primul album de cantecele pentru copii. De-a lungul timpului, Cutiuta Muzicala a devenit un brand recunoscut in lumea mamicilor si a copiilor, dar si in industria muzicala romaneasca si, nu de putine ori, a reprezentat un instrument de educatie prin care copiii au invatat cele mai iubite cantecele.

Text: Cristina Dudau

Foto: PR