Erdem – colecţia inspirată de lockdown

Liniște. Dacă ar fi să caracterizez ultima colecție Erdem, pentru toamnă/iarnă 2021, într-un singur cuvânt, ăsta ar fi – LINIȘTE.

Britanicul Erdem Moralioglu a realizat o campanie inspirată de lockdown. De actuala noastră viață. Pictorialul de lansare al liniei vestimentare pare trist, ca urmare a distanțării sociale. Fotomodelele au fețele acoperite, nu schițează nicio grimasă și au umerii lăsați. Deși, probabil că ne-am fi dorit să vedem mai multă fericire prin imaginile campaniei, având în vedere că multe dintre modelele ținutelor au flori multicolore, designer-ul a ales să realizeze aceste fotografii în spații anoste, pe o vreme întunecată.

Inspirația ținutelor englezești și a poșetelor de tip tote ne duce cu gândul la serialul The Crown, la personajele cu titluri regale, care se îmbrăcau astfel. Însăși The Queen este recunoscută pentru că asorta atât în serial, cât și în viața reală, astfel de modele de genți la culoarea ținutelor.

Culorile folosite în realizarea colecției creează un întreg al imaginii naturii toamna, acestea fiind inspirate de mediul înconjurător.

 

Cu siguranță după această lansare, cinci cămăși albe, împrumutate din garderoba bărbaților, vor deveni semnătura Erdem în multe colecții. Ele sunt tipurile de cămăși consacrate: romantica, roba, poetică, de costum și Victoriană.

Text: Bettina Cristea