Luca Niculescu in dialog cu studentii

Luca Niculescu in dialog cu studentiiRealizatorul Digi 24, Luca Niculescu, a acceptat invitatia Universitatii Hyperion, in special a doamnei profesoare Alexandra Margarit-Enescu, de a sta de vorba cu cei mai buni dintre studentii de la Jurnalism.

 Ceai aromat si idei jurnalistice

Timp de 2 ore realizatorul a raspuns intrebarilor studentilor din diverse domenii, atat legate de jurnalism cat si de politica, pastrand bineinteles limita bunului simt. O intalnire pe care am apreciat-o pentru simplul fapt ca Luca Niculescu este un jurnalist cu coloana vertebrala, foarte greu influentabil, cu vaste cunostinte in domeniu.

 

Ce inseamna a fi jurnalist si pana unde poate merge aceasta pasiune

A fi onest si a fi mereu curios sunt doua dintre calitatile pe care trebuie sa le aiba un jurnalist. Asta stiam, dar mi s-a confirmat inca o data ca daca nu ai curiozitatea necesara si nu arde in tine pasiunea de explora mereu e cam greu sa faci parte din aceasta bransa. Ca orice alta meserie, si aceasta are dezavantajele ei, insa in toate trebuie sa existe o limita. Depinde de tine cum o stabilesti. La fel cum depinde de fiecare om daca alege sa urmareasca programe ieftine de la tv, sau emisiuni de unde chiar poate invata ceva. Depinde de ce iti alegi un model si pe cine. Nu a fost un eveniment monden la care sa fie vedete, nu a fost sampanie ci a fost ceai aromat,dar a fost o intalnire de la care am invatat foarte multe lucruri de la un profesionist, ceea ce cantareste mult mai mult decat un eveniment unde, uneori, vin persoane usor dezinteresate fata de ceea ce se intampla in jurul lor. In schimb a fost panou la care s-au facut poze si unde Luca Niculescu a fost in centrul atentiei. O serata jurnalistica despre chiar merita sa scriu. De la care am invatat si unde am pus intrebari. De unde am aflat ca ieftinul din viziunea mea e si ieftinul din viziunea oamenilor normali. Cultura salveaza identitatea propriei persoane, nu uitati sa va hraniti sufletul din cand in cand.

 

Text: Andreea Maria Varlan