Lux absolut in doar doua cuvinte: Vera Wang

1a1abcvera-wang-bridal-gownFiecare femeie viseaza la ziua in care va deveni mireasa. Pentru o nunta de poveste, aveti nevoie de barbatul iubit alaturi si de o rochie de mireasa semnata Vera Wang. De ce Vera Wang? Pentru ca este designerul absolut al rochiilor de mireasa, pentru ca este cea care a revolutionat termenul de rochie traditionala, combinand eleganta clasica cu elementele moderne si pentru ca este in topul celor mai renumiti creatori de rochii de mireasa din America.

Rafinamentul, feminitatea si senzualitatea isi ating apogeul prin rochiile de mireasa create de celebra Vera Wang.

 

Vera Wang, style icon-ul viitoarelor mirese

De origine chineza, Vera Ellen Wang s-a nascut la New York si, desi provine dintr-o familie bogata si de renume, Vera nu a fost genul de “Upper East Side kids”, copiii bogati si rasfatati din elita Manhattanului, dimpotriva, a urmat cursurile Scolii Chapin si ale Scolii de Balet American.

Pasiunea si talentul pentru patinaj i-au adus si performante sportive, ocupand impreuna cu partenerul ei, James Stuart, locul cinci la Campionatul National al S.U.A in 1969. Dupa absolvirea colegiului, a decis sa studieze cea de-a doua pasiune a sa, moda, lucrand pentru faimoasa revista Vogue. Intr-un an, la varsta de numai 23 de ani, a reusit sa obtina performanta de a deveni editor-sef de moda si, dupa saisprezece ani, a parasit revista pentru postul de designer de accesorii Ralph Lauren.

1a1abcvera_wang_brdial_S12_12In 1990, sustinuta de familie, si-a deschis propriul salon de lux, gazduind rochii de mireasa create de designeri celebri (Christian Dior, Guy Laroche) si mai apoi isi face debutul in industria modei, lansandu-si propria colectie de rochii de mireasa. Simtul estetic deosebit si tehnica desavarsita i-au adus rapid celebritatea si admiratia elitei newyorkeze.

Designul elegant ce reflecta o atitudine romantica, matasea pura de cea mai buna calitate, pietrele pretioase asortate discret sunt accesoriile care desemneaza stilul Vera Wang. Celebritati precum Victoria Beckham, Chelsea Clinton, Mariah Carey, Sharon Stone, Jennifer Lopez sau Ivanka Trump au ales rochii semnate Vera Wang pentru ziua nuntii. De asemenea, colectia de rochii de seara haute couture a celebrei creatoare este destinata covorului rosu, majoritatea vedetelor apeland la serviciile creatoarei pentru aparitiile lor publice.

Pe langa linia vestimentara, brandul Vera Wang include si bijuterii, parfumuri si accesorii pentru casa. In 2006, faimoasa Wang a lansat o linie pret-a-porter, mai accesibila, numita Very Vera.

Designerul absolut al rochiilor de mireasa, Vera Wang a obtinut de-a lungul carierei numeroase omagii, cel mai important fiind premiul Designerul Anului 2005, acordat de CFDA (Consiliul Designerilor de Moda din America). Vera Wang sau “designerul vedetelor” reprezinta astazi un nume consacrat in industria modei, creatiile sale fiind un must-have pe covorul rosu.

Text: Alexandra Lupu

Surse: www.zimbio.com, www. weddings.about.com