Mai multă lumină în casă? Iată 7 metode simple

Lumina naturală, cea dată de soare este întotdeauna mai bună decât cea artificială, pentru că are beneficii pentru sănătatea generală, dar și cea a pielii, deoarece conține vitamina D.

În plus, pe persoanele meteosensibile le poate vindeca de anxietate și depresie. Prin urmare, este important să lași lumina de la soare să intre în casa ta, cât mai mult posibil, să cuprindă toate colțurile din casă ca să o încălzească.

Lumina naturală crește, de asemenea, nivelul de serotonină din corp, îmbunătăţind imediat starea de spirit. Cu toate astea, ar putea exista mai multe motive din cauza cărora lumina naturală nu pătrunde în casă. Dacă ești în căutarea unor idei pentru creșterea intensităţii luminii naturale în casă, ba chiar pentru a obține puțin mai multă căldură în timpul iernii, acestea sunt câteva idei rapide și ușor de pus în aplicare de care să ții cont.  1. Alege o culoare deschisă pentru pereții din casă

Motivul pentru care majoritatea caselor au pereții interiori albi este faptul că dau un surplus de lumină în locuință, dau impresia de mai mult loc și spațiu. Optează pentru culori deschise sau neutre, cum ar fi albul, bejul, crem, bleu celest, galben deschis, roz sau mov deschis.

  1. Pune oglinzi pe pereți sau șifoniere

Utilizează spațiul gol de pe pereți și ocupă-l cu nişte cărămizi de sticlă sau oglinzi mari pentru ca lumina să pătrundă cât mai mult în casă. Odată ce ai pus mai multe oglinzi în casă, pe pereți sau poate doar pe ușile șifonierului, lumina naturală se va reflecta prin ele şi va da senzaţia de casă foarte luminată şi spaţioasă.

  1. Alege o mobilă joasă

Dacă mobila este prea înaltă și ocupă mult spațiu din cameră, ea va opri pătrunderea luminii naturale. Pentru a face locuința mai luminoasă, alege piese de mobilier joase și, de ce nu, chiar deschise la culoare. De asemenea, optează pentru corpuri joase, fără picioare, care se prind de pereţi. Acest lucru dă senzaţia de încăpere aerisită.

  1. Optează pentru o podea deschisă la culoare

Dacă pereții albi nu sunt îndeajuns pentru tine, poți alege să îți schimbi clasica podea sa parchetul cu ceva de culoare deschisă, de preferat gri sau alb. Dacă n-ai vrea să renunți, totuși, la podeaua maro pe care o ai, poți lua covoare de culoare deschisă, albe, bej, vernil sau crem.

  1. Folosește plăci de faianţă reflectorizantă, model metalic

Dacă vrei și mai multă lumină în casă, poți cumpăra ca decor, plăci de faianţă lucioase, metalice pe care să le aplici pe pereții din bucătărie sau din baie, ca să ai cantitatea optimă de lumină în casă, dar și pentru a avea mai multă căldură în ea. Sau foloseşte aceleaşi cărămizi de sticlă și în bucătărie şi în baie, pentru o reflexie a soarelui mai ridicată.

  1. Folosește obiecte de decor albe

O altă metodă pentru a avea locuința mai luminată și veselă este să folosești obiecte de decor albe pe care să le așezi prin casă pentru a nuanța mai tare lumina naturală de afară: de la rame foto, vaze mari, pahare și farfurii, la perne și pături.

  1. Instalează corpuri de iluminat

Chiar dacă poate nu va fi lumina solară, poți încerca să atașezi prin casă și decoraţiuni sau corpuri care să ilumineze încăperea, dar nu uita să alegi becuri cu lumină caldă ca să intensifice senzația de lumină naturală din casă. Poți atașa astfel de corpuri de iluminat în zonele întunecate din casă unde lumina naturală ajunge mai greu.

Photo: Freepik