„Marilyn and the pink dog”, expoziţie semnată Liviu Mihai

Liviu Mihai abordează pictura de sorginte pop-art completată de inserții de colaj, în timp ce universul creației sale artistice este determinat de portretistică, reprezentări zoomorfe, precum și de lucruri sau evenimente care îl inspiră.

Marți, 13 iulie 2021, începând cu ora 18:30, la Galeria Senso din București (Calea Victoriei 12C), are loc vernisajul expoziției personale a artistului vizual Liviu Mihai intitulată „Marilyn and the pink dog”. Având-o curator pe Ana Daniela Sultana, proiectul face parte din programul expozițional conceput de Ana Ștefania Andronic (BUZU), Art Director-ul galeriei și poate fi vizitată în perioada 13 iulie – 26 august 2021, de marţi până duminică, între orele 12.00 – 19.00.Asocieri inedite

„Interesat de repere estetice consacrate în arta contemporană, Liviu Mihai redă în discursul său vizual peisaje surprinzătoare, căprioare desprinse, parcă, din carpetele de perete, personalități istorice, respectiv icon-uri feminine – cum ar fi  Marilyn Monroe – sau ogari de vânătoare (de unde și titlul expoziției). Aparent aleatorii, aceste asocieri inedite de subiecte denotă nu doar o vastă diversitate tematică, ci și o perspectivă amplă asupra imaginarului de inspirație suprarealistă cu care artistul operează. Amplasate pe fundaluri abstracte, secvențele narative din compozițiile lui Liviu Mihai au în distribuție personaje cărora, de cele mai multe ori, nu li se distinge foarte clar fizionomia feței, dar care fac trimitere către inconștientul colectiv.

Selecția expozițională cuprinde lucrări recente, din ultimii trei ani, unele dintre ele, de dimensiuni mai mici, fiind realizate chiar anul acesta, în Grecia, în stilul pe care artistul și l-a elaborat și rafinat de-a lungul a mai bine de două decenii de creație.

Prin această nouă personală, Liviu Mihai asamblează, cu meticulozitate de orfevrier, frame-uri vizuale prin care putem accesa o societate tot mai mult persuadată și acaparată de mode, tipare și icon-uri.” (Ana Daniela Sultana)

Expoziţii periodice

Situată într-o zonă de interes și vizibilitate urbană, pe care le poate spori prin oferta sa culturală, Galeria Senso organizează periodic expoziții însoțite de materiale promoționale – cataloage editate în condiții tehnice deosebite, volume cu caracter monografic, flyere, știri, reportaje și filme de artă care se difuzează pe postul de televiziune online cu același nume.

Site-ul galeriasenso.ro încorporează platforma unui magazin online și oferă posibilitatea vizionării și achiziționării operelor de artă printr-un singur „click”.

Arta mai aproape de tine

„Aducem arta mai aproape de tine! – este deviza galeriei, în numele căreia ne-am propus să facem o selecție cât mai reprezentativă de autori și opere. Expozițiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor prin care sperăm să se manifeste, autentic și original, o vocație culturală asumată! Vom continua să organizăm și în 2021, cu același succes, evenimente de referință în peisajul cultural al Bucureștilor, atât cât ne vor permite vremurile actuale” – Galeria de Artă Senso, București.

Galeria Senso este o inițiativă a antreprenoarei Anca Vlad, susținută de Fundația Fildas Art și farmaciile Catena, prin programul Catena pentru Artă, în calitate de sponsor.