Marirea buzelor cu ajutorul acidului hialuronic

Buzele voluptoase sunt semn al senzualitatii si sunt foarte apreciate atat de partea masculina, cat si de cea feminina, motiv pentru care doamnele si domnisoarele fac tot ce le sta in putinta pentru a-si mari buzele: fie apeleaza la trucuri de make-up care dau iluzia optica a unor buze supradimensionate, fie apeleaza la medicul estetician pentru un implant cu diferite substante care sa confere buzelor volumul mult dorit. Pentru ca stim importanta unui zambet fermecator, noi am stat de vorba cu doamna doctor dermatolog Daniela Catanas despre tehnica de marire a buzelor cu ajutorul acidului hialuronic, o tehnica non-invaziva si foarte apreciata in lumea tratamentelor de infrumusetare.



Tonica TV: Ce este acidul hialuronic?

Daniela Catanas: Acidul hialuronic este o substanta care se gaseste in mod natural in organismul nostru. Pielea contine intre 60% si 70% acid hialuronic si rolul sau este de a retine moleculele de apa si de a asigura hidratarea zonei respective. Acidul hialuronic se foloseste cu foarte mare succes in medicina estetica, dar si in dermatologie si, mai nou, si in alte specialitati, cum ar fi ortopedia.

Tonica TV: Ce presupune procedura de marire a buzelor cu ajutorul acidului hialuronic?

Daniela Catanas: Procedura consta in injectarea acidului hialuronic la nivelul buzelor. Injectarea aceasta se face dupa o anestezie prealabila, deoarece procedura este dureroasa si trebuie sa tinem cont ca buzele sunt foarte inervate. Dupa ce anestezia isi face efectul, aproximativ 15 – 20 de minute, se injecteaza acidul hialuronic fie cu ajutorul unei seringi, fie cu ajutorul unei canule. Aceasta din urma ajuta la o asezare mult mai buna si mai precisa a substantei si evita aparitia deformarilor.

Tonica TV: Cui i se adreseaza aceasta procedura?

Daniela Catanas: Aceasta procedura se foloseste pentru a defini conturul buzelor, pentru a mari usor volumul acestora, dar si pentru a le hidrata. Acidul hialuronic se poate folosi si pentru a corecta asimetriile buzelor si a le asigura partea estetica.

Tonica TV: Care sunt riscurile la care se supune pacientul?

Daniela Catanas: Riscurile sunt mici, dar exista. Pot aparea echimoze si vanatai, cu atat mai mult cu cat pacientul a luat inainte o terapie antiinflamatoare, de exemplu paracetamol sau aspirina. Aceste medicamente asigura o buna fluiditate a sangelui si riscul de sangerare este foarte mare in astfel de cazuri. Un alt risc este ca substanta respectiva sa nu se aseze uniform si sa apara mici neregularitati la nivelul buzelor.

Tonica TV: Ce presupune recuperarea ulterioara?

Daniela Catanas: Pacientul nu are foarte multe de facut dupa injectare. Important este sa nu maseze puternic zona injectata pentru ca risca sa imprastie substanta si aceasta nu se va integra frumos in tesuturi. De asemenea, trebuie sa evite pentru o perioada de cateva zile, chiar o saptamana, sa manance foarte fierbinte pentru ca acidul hialuronic se poate dizolva usor din acea zona.

Tonica TV: La cat timp se cere o noua interventie pentru intretinere?

Daniela Catanas: Daca se foloseste un acid hialuronic usor, care asigura doar o parte de hidratare, atunci este posibil ca reinjectarea sa se faca la un interval intre trei si sase luni. Daca se foloseste un acid hialuronic mai dens, care asigura marirea buzelor, atunci acestea se pot reinjecta la o perioada de sase pana la noua luni, chiar si un an.

Text: Madalina Manole