Metode de destresare pe perioada sărbătorilor

Cu toate că este considerată cea mai frumoasă şi magică perioadă a anului, pregătirea pentru aceste sărbători este una foarte stresantă. Alergătura după cadouri, decoraţiuni şi realizarea meniului de sărbători pentru invitaţi sunt motivele pentru care multe dintre noi suferim de anxietate.

Pe cât este de frumoasă aşteptarea lui Moş Crăciun şi petrecerea de Revelion, pe atât de urâte sunt rapoartele de sfârşit de an, de la job, şi certurile din familie cauzate de oboseală.

Potrivit unui studiu realizat în 2018, pe 1000 de oameni, arată că 46% dintre persoanele chestionate susţin că, în perioada sărbătorilor, cumpărăturile le stresează cel mai mult. 33% dintre persoanele chestionate spun că întâlnirile de familie le dau o stare de stres, alţi factori fiind lipsa timpului şi bugetul dedicat acestor zile.Sfaturi pentru a fi zen zilele următoare

Prioritizează şi salvează timp

Shoppingul online de cadouri, decoraţiuni şi cozonaci ne poate salva de multe drumuri şi bătăi de cap. În timp ce curierul îţi va livra comenzile la birou, tu vei putea să-ţi duci la bun sfârşit rapoartele de sfârşit de an. Ai grijă ca majoritatea comenzilor date în afara ţării să fie făcute cu câteva săptămâni înainte, pentru a fi sigură că vei intra în posesia lor până la Crăciun.

Evită certurile cu familia

Ştim că pe fondul oboselii acumulate şi a stării de beatitudine, la mesele festive se spun vrute şi nevrute, astfel iscându-se tot felul de discuţii în contradictoriu. Certurile sunt epuizante pentru toţi participanţii la ele. Bea mai multă apă, trage aer în piept şi încearcă să eviţi certurile schimbând subiectul.

Foloseşte doar vibraţiile pozitive

Pentru a fi zen ai nevoie de un mic ajutor. Ultimul gadget în materie de stres, este ceasul TouchPoints Original Bundle. Acesta menţine starea de bine cu ajutorul unor mici impulsuri tactile care reduc stresul cu 70% în mai puţin de 30 de secunde.

Bea ceaiuri antistres

Cap Beauty The O’Clocks Adaptogenic Blend Collection sunt nişte ceaiuri care scad nivelul de stres. Cele trei ceaiuri se consumă la 10:00 dimineaţa, 16:00 şi la 22:00 seara.

Încearcă covoraşele pentru tălpi

Acupressure Mats sunt nişte covoraşe care scad nivelul de stres cu ajutorul unor striaţii. Practic, senzaţia de relaxare e dată de trandafirii de pe covoraş pe care trebuie să te aşezi. Covoraşele au diferite arome şi sunt 100% eco-frindly, fiind fabricate din fibre de nucă de cocos.

Aprinde câteva lumânări/beţişoare parfumate

Creează un mediu ca de spa la tine acasă, însă ţine cont de atmosfera de sărbători. Foloseşte lumânări parfumate cu arome de scorţişoară, pin, vanilie sau altele, potrivite pentru Crăciun. Evită mirosurile tari pentru că acestea pot fi deranjate.

Pentru un plus de relaxare, opreşte notificările de pe telefon, mai ales în timpul nopţii, evită să te tot uiţi la ecranul lui şi odihneşte-te!

Text: Bettina Cristea

Sursa foto: Unsplash, Vogue