MFW – modă pentru bărbaţi cu modele actori de la Hollywood

La Săptămâna Modei de la Milano designerii s-au întrecut să iasă în evidenţă cu ţinute vestimentare cât mai neobişnuite. De această dată, în prim-plan au fost colecţiile masculine pentru toamna şi iarna viitoare.

Publicul nu a fost însă atât de numeros pe cât se aşteptau reprezentanţii caselor de modă. Prezenţa a fost limitată, din cele 40 de prezentări care erau anunţate au fost reduse la 16.„Body of Work” by Hollywood

Prada s-a numărat printre marile fashion branduri care și-au prezentat cele mai noi colecții pentru bărbați în cadrul Milan Menswear Fashion Week. Pe catwalk nu au defilat exclusiv modele, ci și actori celebri de la Hollywood. Thomas Brodie-Sangster, Asa Butterfield, Jeff Goldblum, Damson Idris, Kyle MacLachlan, Tom Mercier, Jaden Michael, Louis Partridge, Ashton Sanders și Filippo Scotti.

Cel care a deschis fashion show-ul Prada de la Milano a fost Kyle MacLachlan. El a defilat pe podium într-un palton negru, lung de sub care se vedea o salopetă albastră lucuioasă. Prezentarea de modă s-a încheiat cu Jeff Goldblum. Actorul din Jurassic Park a purtat un palton negru cu detalii din blană.

Colecția de toamnă/iarnă 2022 pentru bărbați semnată Prada se numește „Body of Work”. Miuccia Prada și Raf Simons au dedicat această colecție ținutelor muncitorești. Bineînțeles, reinterpretate cu creativitate și elemente inedite.

Personajele fantastice ale lui Philipp Plein

Philipp Plein și-a prezentat cea mai nouă colecție, pentru sezonul de toamnă/iarnă 2022, spunând că prin această colecție și-a propus să exploreze evoluția creativității.

Colecția îmbină perfect arta contemporană și elementele fashion şi se numește simplu: ART. Vedetele liniei vestimentare sunt personaje fantastice pe care designerul îi numește Lil Monsters. Pe catwalk au defilat exclusiv modele de culoare. Prin acest fashion show, Plein și-a dorit să celebreze inclusivitatea în modă.

D&G pentru Generaţia Z

Dolce & Gabbana  și-a prezentat noua colecție pentru bărbați la Milano, şi pe podium a defilat chiar și Machine Gun Kelly, logodnicul actriței Megan Fox.

Modelele au prezentat paltoane supradimensionate cu imprimeuri leopard sau zebră. Costume albe brodate cu perle sau pantaloni mulați și smoking-uri cu umeri accentuați și talie evidențiată. Celebra Casă de modă propune fusta ca parte integrantă a garderobei masculine într-o colecție inedită, dedicată generației Z.

Cei doi designeri italieni aplaudă abilitatea tinerilor de a-și alege hainele după bunul plac, fără bariere de gen.

Fendi şi firma de criptomonede

Fendi a pus în scenă un super show la Milano, cu ajutorul unei firme de criptomonede. Silvia Venturini Fendi este de părere că dorința și nevoia oamenilor de a petrece a revenit în forță după aproape 2 ani de pandemie. Oamenii își doresc să renunțe în sfârșit la hainele de casă. Să se îmbrace frumos și să iasă în oraș. Cu acest gând a realizat colecția de toamnă 2022 pentru bărbați.

Propunerile Fendi pentru bărbați în toamna 2022 reprezintă un mix între elemente dandy și altele de inspirație feminină. Un stil contemporan și nu foarte formal.

Monograma O’Lock apare pe multe dintre piesele vestimentare. Ledger este o firmă de criptomonede evaluată la 1.5 miliarde de dolari. Gențile prezentate pe catwalk aveau atașate un accesoriu inovator. Portofelul virtual Ledger Nano X.

Cristina Dudău

Foto Hepta şi Instagram