Milioane de femei iau pastile pentru a scapa de stresul de la locul de munca

shutterstock_11700199

In urma unui sondaj realizat de revista Grazia s-a constatat faptul ca peste un milion de femei apeleaza la medicamente, cu sau fara prescriptie medicala, pentru a face fata stresului acumulat la locul de munca. In urma unui sondaj de opinie in randul femeilor cu un job la birou, s-a constatat faptul ca doar una din zece femei au apelat la servicii de specialitate pentru a inlatura stresul.

Mai mult de jumatate din 13 milioane de femei participante la sondaj au declarat ca pierd noptile pentru a termina sarcinile atribuite de catre superiorii lor, iar sase din zece femei au marturisit ca acest lucru a condus la ruinarea vietii lor sexuale.
O treime din femeile chestionate au declarat ca au amanat nasterea unui copil in timp ce jumatate au admis ca au luat in calcul posibilitatea de a ramane insarcinate pentru a-si lua concediu de maternitate, raporteaza Daily Express, citand respectivul sondaj de opinie.
Aproape doua treimi din femeile chestionate au declarat ca primul lucru pe care il fac atunci cand se trezesc este sa se conecteze la internet, respectiv la Facebook, Twitter si mail.
Opt din zece femei au recunoscut ca au flirtat cu seful lor, in timp ce un sfert dintre femei au declarat ca s-au dat bine pe langa sefa lor pentru a obtine o promovare.
Cu toate acestea, doua treimi din femeile chestionate sunt de parere ca succesul pe plan profesional poate fi atins doar cu ajutorul unui job stabil, cu un salariu decent.

Text: Andreea Popescu
Tags: loc de munca, stres la munca, femeile stresate