Modă “în grădină” la Săptămâna Modei de la Londra

Christian Sirriano și Burbbery

Prezentarea colecțiilor pentru sezonul primăvară/vară 2021 continuă cu London Fashion Week. Unde, deși nu au avut loc show-rile obișnuite pe podium, designerii au găsit moduri noi și inovatoare pentru a-și etala cele mai recente colecții.

Unii au optat pentru întâlniri private, cu doar câteva persoane. Alții au ales să organizeze spectacole fără public. Alții au optat pentru o abordare pur digitală cu un lookbook sau un film de modă. Iar câțiva creatori celebri au transformat parcurile şi pădurile în podiumuri pentru prezentarea colecțiilor lor .

Burberry este primul brand care a transmis vreodată live show-ul său în aplicația de streaming Twitch. Celebra Casă a deschis Săptămâna Modei de la Londra cu o prezentare ca o plimbare prin pădure.

Vezi și Burberry a încheiat London Fashion Week 2020

Christian Siriano, pentru cea mai nouă colecţie, şi-a transformat propria grădină în decor, iar spectatorii au fost invitaţi la picnic.

Christian Sirriano, Burbbery, Eudon Choi


Preferatul lui Meghan Markle a optat pentru Amazon

Victoria Beckham și-a anulat show-ul „stil salon” planificat a fi prezentat pe podium, cu doar câteva zile înainte de Săptămâna modei de la Londra. Ea a spus că simte că nu ar fi fost “potrivit”. Deși acest lucru ar fi fost permis în conformitate cu reglementările de rigoare. În schimb, ea și-a prezentat noua colecție grupurilor mici de trei vizitatori, în aceeași galerie de artă Hoxton unde plănuise să susțină spectacolul. Fiecare vizitator a purtat mască de protecție din mătase cu monogramă „VB”. Și astfel s-a asigurat păstrarea distanței sociale cu eleganță.

Alice Temperley, Jenny Packham, Emilia Wickstead, Marc Fast.

Halpern, marca britanică venerată pentru nota de glamour pe care o poartă toate colecțiile și prezentările sale  a prezentat un film. Colecția strălucitoare de primăvară / vară 2021 a fost prezentată de angajații-cheie ai brandului, în locul modelelor.

Molly Goddard, cunoscută pentru dragostea ei pentru tul, și-a prezentat colecția într-o vitrină digitală care a subliniat și începutul colaborării ei cu UGG.

În timp ce Roland Mouret, preferatul lui Meghan Markle, a anulat prezentarea sa bianuală de la London Fashion Week în favoarea prezentării celei mai noi colecții pe Amazon Prime.

Vezi și Carmen Negoiţă şi Dana Săvuică, două fashion icon-uri la London Fashion Week

Text Cristina Dudău (sursa Evening Standard)

Foto Hepta