Moschino… Spiritul excentric din moda

0a1a3o5MoschinoCampaignImageCu o viziune neconventionala si un caracter satiric asupra modei, Franco Moschino reuseste sa imprime aceasta filosofie prin creatiile sale, care sunt adevarate opere de arta, si sa-si consolideze statutul in industria modei. Franco Moschino este un designer italian, nascut in 1950, in apropiere de Milano.

Pasiunea pentru moda l-a determinat sa urmeze cursurile Academiei de Arte Frumoase din Milano si, dupa absolvire, isi incepe cariera la Casa de moda Versace, pe post de grafician, iar mai tarziu, gratie talentului autentic, devine designerul Casei de moda Cadette.

Din dorinta de afirmare si independenta, in 1983, Franco fondeaza Casa de moda Moschino si primul label cu acelasi nume, care s-a bucurat de un imens succes datorita creatiilor nonconformiste.

 

Creatiile Moschino – Excesul devenit arta

 

Opinia indoielnica in ceea ce priveste moda si spiritul inovator al designerului sunt caracteristicile definitorii pentru brandul Moschino. Stilul provocator, usor neortodox, elementele de avangarda, imprimeuri cu fotografii, mesaje si simboluri metalice aplicate pe tesatura desemneaza stilul bizar in viziunea Moschino.

Impunand un stil chic si autentic, designerul castiga admiratia si interesul publicului, astfel ca, din dorinta de a se adresa tuturor categoriilor, lanseaza colectiile mai accesibile “Cheap & Chic” si “Love Moschino”.

{besps}moschino2|width=400|height=400{/besps}

Brandul produce, de asemenea, bijuterii, accesorii, produse cosmetice si de parfumerie, toate create in stilul unic si de avangarda Moschino. Rossela Jardini este succesoarea creatorului si cea care a reusit sa mentina linia succesului, in acelasi stil umoristic si inovator care a popularizat brandul.

Casa de moda Moschino este celebra si pentru crearea costumelor de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Torino, si pentru designul costumelor de scena ale lui Kylie Minogue si Madonna. Stilul neconventional Moschino a fost adoptat si de celebritati precum Gwyneth Paltrow, Beyonce, Paris Hilton sau Michelle Obama.

Brandul Moschino este celebru in intreaga lume datorita creatiilor excentrice si inovatoare care au reusit sa ofere o alta fata modei, plina de exotism, pasiune si confort.

In prezent, Moschino este detinuta de Aeffe Group si are o retea extinsa de magazine in intreaga lume.

 

Text: Alexandra Lupu

Surse: www.ehow.com, www.made-in-italy.com