Motivatia este esentiala pentru a ne putea gasi job

12345Pentru persoanele neangajate care isi cauta job, capacitatea de a ramane motivate este esentiala, arata un nou studiu aparut in The Academy of Management Journal. La fel de important este insa si cum gestionezi gandurile negative.

Cercetarea a aratat ca o perspectiva pozitiva, motivationala are un efect benefic atunci cand iti cauti un job nou, mai ales la inceputul cautarii. Abilitatea persoanei in cauza de a-si mentine energia si de a controla emotiile negative sunt secretele pentru gasirea unui job, cred psihologii de la Georgia Tech.

Studiul a aratat si ca, in timp, eficienta cu care iti gestionezi activitatile atunci cand esti in cautarea unui job scade. De multe ori, rezultatele intarzie sa apara si atunci te poti simti dezamagit si lipsit de speranta. Cu toate acestea, cercetatorii spun ca este important sa-ti mentii motivatia si sa fii proactiv. Cercetarea a fost realizata pe 177 de someri, pe parcursul a 20 de saptamani. Participantii petreceau in medie 17 ore pe saptamana cautandu-si job la inceputul studiului si aveau o stare mentala buna. In a patra luna insa, timpul petrecut in cautarea unui loc de munca scazuse la 14 ore, iar starea lor mentala incepea sa dea semne de declin. 72% dintre participanti au gasit un loc de munca pana la sfarsitul celor 20 de saptamani.

Text: Bianca Badescu