Muzeul Copiilor, o nouă atracţie pentru cei mici

Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti (PROEDUS) a dat naştere unei noi lumi virtuale, foarte atractive pentru cei mici – Muzeul Copiilor. Aici se pot vizita expoziţii, există ateliere interactive şi exponate care valorifică nevoia copiilor de a se juca, de a experimenta, de a testa și proba lucruri învăţate la şcoală.

Artele spectacolului, științele exacte, revoluții științifice, un planetariu, medii de viață, un studio video cu camere de producție, zonă gastronomică cu o bucătărie echipată, anatomie și fiziologie umană, simulator 5-9D, grădină botanică şi un zoo virtual și multe alte expoziții și ateliere de învățare se pot găsi aici.

Muzeul Copiilor propune o abordare multidisciplinară, care lasă fiecare participant să descopere cât, ce și cum învață în funcție de preferințele pe care le are. Astfel, acesta este spațiul care completează învățământul formal prin paleta diversă de activități.

Muzeul Copiilor este situat pe Bulevardul Decebal nr.11, la parterul și mezaninul blocului din Sectorul 3. Începând cu 1 noiembrie, acesta va putea fi vizitat doar cu programare prealabilă, de marți până duminică în intervalul 10.00-18.00. Intrarea este gratuită şi, pentru a respecta normele de distanţare, se va face pe trei ture. Fiecare tur durează aproximativ o oră.Turele de la Muzeul Copiilor

TURUL 1

Artele spectacolului
Alimentație sănătoasă
Corpul uman
Medii de viață și realitate virtuală
Cameră senzorială

TURUL 2

Artele spectacolului
Geografia și istoria României
Laborator de experimente
Simulator 7-9 D
Multimedia

TURUL 3

Revoluții științifice
Planetariu
Călătorie prin Universul Cosmic
Streaming vizual
Artele spectacolului

Photo: hotnews.ro, click.ro, sparknews.ro