Naveta pana la serviciu dauneaza sanatatii

Naveta pana la serviciu dauneaza sanatatiiAngajatii care fac naveta cu masina, autobuzul sau trenul pana la serviciu sunt mai stresati si sunt predispusi la epuizare.

Cercetatorii au intervievat 12.000 de angajati intre 18 si 65 de ani si au aflat ca aceia care merg la serviciu cu masina sau cu transportul in comun sunt mai stresati si mai obositi decat cei care merg pe jos sau cu bicicleta.

Studiul conceput in Suedia va incuraja realizarea mai multor investigatii referitoare la cele mai bune forme de transport si impactul navetei asupra sanatatii.

Efectele negative ale transportului public cresc proportional cu timpul calatoriei. Printre acestea se numara: stresul, o slaba calitate a somnului sau epuizarea.

Tinand cont de infrastructura de care ne “bucuram” in Romania si de cat dureaza un drum pana la serviciu, mai ales in Capitala, nu putem decat sa concluzionam ca suntem printre cei mai stresati locuitori ai Europei. Cat despre mersul cu bicicleta, nu pare o solutie inteleapta daca arunci o privire mai atenta pistelor existente si daca vrei sa mai ajungi totusi vreodata la serviciu.

Text: Bianca Badescu

februarie 25th, 2021 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate