Noul portret al Reginei Elisabeta a II-a la 96 de ani

Regina Elisabeta a Marii Britanii sărbătorește Jubileul de Platină, sărbătoarea oficială care marchează cei 70 de ani ai reginei la tron, ocazie cu care a fost publicat un nou portret cu Majestatea Sa.

Realizat de fotograful Ranald Mackechnie, același care a realizat poza oficială și pentru cea de-a 90-a aniversare a Reginei, cel mai nou portret o înfățișează pe Elisabeta a II-a în Vestibulul Victoria de la Castelul Windsor.Noul portret cu perle și diamante

Regina poartă o ținută bleu cu inserții de perle și diamante, potrivit celor de la Harpers Bazaar. Aspectul a fost conceput de creatoarea de modă Angela Kelly, confidenta și asistenta personală pe partea de garderobă a Reginei din 2002.

Odată cu publicarea noului portret, Elisabeta a II-a a adresat și un mesaj poporului său.

„Mulțumesc tuturor celor care au fost implicați în reunirea comunităților, familiilor, vecinilor și prietenilor pentru a marca Jubileul de Platină, în Regatul Unit și Commonwealth. Știu că multe amintiri vor fi create cu aceste ocazii festive. Continui să fiu inspirată de bunătatea care mi se arată și sper ca zilele ce vin să ofere oportunitatea de a reflecta la tot ceea ce s-a realizat în ultimii 70 de ani, în timp ce privim spre viitor cu încredere și entuziasm”, este mesajul transmis de Regina Marii Britanii.

Jubileul de platină sărbătorit patru zile și patru nopți

Din 2 iunie 2022, timp de patru zile şi patru nopţi, toți britanicii și fanii familiei regale din Regatul Unit sărbătoresc cei 70 de ani de domnie ai reginei lor.

În vârstă de 96 de ani, Elisabeta a II-a a urcat pe tron în anul 1952. Cei 70 de ani pe tron au fost marcați pe 6 februarie 2022, însă a decis să îşi sărbătoreşte Jubileul de platină pe 2 iunie, deoarece pe 6 februarie a avut loc aniversarea morţii tatălui ei, Regele George al VI-lea.

Joi, în prima zi de ceremonii are loc tradiționala paradă Trooping the Colour, momentul care celebrează oficial anul acesta atât ziua încoronării, cât și ziua de naștere a Reginei – care a împlinit pe 21 aprilie 2022 96 de ani.

Parada de joi a început în jurul prânzului de la Palatul Buckingham, iar la eveniment au luat parte și membri ai Familiei Regale, pe cai sau în trăsuri.

Camilla, Ducesa de Cornwall şi Kate, Ducesa de Cambridge

Regina Elisabeta a II-a și-a făcut prima apariție la sărbătorirea Jubileului de Platină la balconul Palatului Buckingham. Îmbrăcată într-un costum bleu, alături de ea l-a avut pe Ducele de Kent, în timp ce privea ceremoniile și mulțimea adunată să celebreze cei 70 de ani de domnie.

Adelina Mariş

Foto Hepta şi Harpers Bazaar