O farmacista de la CATENA a cucerit Kilimanjaro: „Am trait o experienta fabuloasa!”

Ioana Alexandra Hriscu Poienaru, farmacist diriginte la CATENA Suceava si membra a CATENA RACING TEAM (presedinte dr. farm. Radu George) inca de la infiintare, din 2014, a reusit performanta de a ajunge pe Uhuru Peak (5895 m), cel mai inalt varf din masivul Kilimanjaro, in Africa. „Am avut parte de sentimente nemaipomenite de fericire, de bucurie si de mandrie ca am reusit sa rezist si sa ajung pana pe acoperisul Africii!”, a declarat despre experienta Ioana Alexandra.

Farmacista Catena este o sportiva pasionata si, de-a lungul timpului, a cucerit mai multe medalii la diferite competitii pentru culorile CATENA RACING TEAM. Printre altele a concurat la MTB (mountain bike), dar si la probe de alergare, si a fost capitan al echipei de handbal, filiala Catena Iasi. „Sunt mandra ca fac parte din cel mai mare si laureat club sportiv al unei companii si ca reprezint cu mandrie atat clubul, cat si CATENA”, a adaugat aceasta.Povestea unei expeditii de succes

Ideea escaladarii muntelui Kilimanjaro a luat nastere in urma cu un an, cand impreuna cu aproape aceiasi membri ai echipei, Ioan Alexandra a participat la Tour du Mont Blanc. Dornici de inca o aventura sportiva, si-au propus sa mearga pe Kilimanjaro. Numai ca, provocarea a devenit si mai apriga dupa ce Ioana a fost operata in martie de ruptura de menisc la genunchiul stang, in urma unei accidentari. Recuperarea a durat 5 luni, timp in care sportiva s-a pregatit pentru traseul anevoios, tinand cont de faptul ca avea si rau de altitudine.

„De acolo nici nu se vedea lumea, era un peisaj lunar”

Echipa a pornit in marea aventura din tabara de la Machame Gate (1800 m). Traseul in sine a durat sase zile, dintre care patru pentru urcare (dificil nu e neaparat traseul in sine, ci procesul de aclimatizare) si doua pentru coborare. S-a dormit in corturi, fiind singura optiune pe aceasta ruta.

Membrii echipei au fost ajutati de 2 ghizi, un bucatar si 16 porteri, mai ales ca in timpul celor 7 ore petrecute pe traseu se facuse tot mai frig si se simtea oboseala din cauza lipsei de oxigen.

„Urcarea a fost extenuanta, cu ceva dureri de cap – la propriu, a fost si frig, dar rasaritul ne-a prins pe toti cu zambetul pe buze, la Stella Point (5739 m). Am prins puteri si ne-am grabit sa ajungem la Uhuru Peak. De acolo nici nu se vedea lumea, era un peisaj lunar, scaldat de soare stralucitor. In jur se vedeau doar norii, si aceia undeva departe… Sunt mandra ca am fluturat acolo steagul CATENA RACING TEAM si ca am trait o experienta fabuloasa care mi-a marcat viata!”, a marturisit Ioana Alexandra.

Puteti urmari filmul escaladarii varfului Uhuru Peak din Kilimanjaro accesand  https://www.youtube.com/watch?v=v7ERTNVqgPk