O zi alaturi de Carmen Negoita (partea II)

Dupa cateva ore petrecute la salon alaturi de Carmen Negoita, am plecat catre un local din Dorobanti unde urma sa aiba loc sedinta foto cu sandalele pe care fashion blogger-ul le-a creat pentru Hannami Shoes.

Ajunsi la fata locului, Carmen si-a dat seama ca nu poate obtine toate cadrele pe care si le doreste in interior, asa ca s-a hotarat sa mearga pe Calea Dorobanti pentru a face cateva poze afara, pe strada. Nu pare nimic neobisnuit pana cum poate, dar trebuie sa va spun ca afara erau multe grade in minus, batea si vantul foarte tare, iar Carmen era incaltata cu sandale. Dar niste poze reusite cer si cateva sacrificii. Asa ca a rezistat cateva zeci de minute frigului, ba chiar a reusit sa si zambeasca.

 

Carmen Negoita despre fashion blogging

Fashion bloggingul este o meserie frumoasa, insa nu atat de usoara pe cat pare, dupa cum am aflat de la Carmen. Din afara pare ca ai acces la cele mai frumoase evenimente, ca designerii si brandurile de haine, accesorii sau cosmetice te bombardeaza cu produse pe care tu doar trebuie sa le testezi, sa le probezi si sa scrii despre ele. In realitate, lcururile stau putin diferit.

“Primesti si invitatii la evenimente cool si haine si accesorii. Dar ca sa le primesti este nevoie de foarte multa munca in spate. Si eu am inceput sa primesc, dar dupa cativa ani de munca. Am facut doi ani de cand sunt blogger de fashion, iar aceste lucruri au inceput sa se intample frecvent cam de jumatate de an”.

Pentru a-ti face un blog de moda, este nevoie ca in orice proiesct de investitii. Si nu ne referim aici doar la timp si disponibilitate, ci si la investitii financiare in haine, accesorii, machiaj, deplasari sau personal care sa te ajute sa pui la punct blogul, dar si sedintele foto. “In prima faza investesti foarte mult, pentru ca trebuie sa platesti fotograf, investesti in machiaj, in par, in tinute”. Pentru un fashion blogger din Romania este putin mai greu sa ajunga cunoscut la nivel international. Este nevoie sa participe la showurile importante din marile capitale ale modei, iar acest lucru est costisitor. Pentru a primi invitatii la multe dintre prezentarile din cadrul Saptamanilor Modei este nevoie sa depui dosare pentru acreditare, sa platesti taxe si sa ai o adresa in orasul respectiv la care sa poti primi invitatiile, pentru ca multe dintre casele de moda nu le trimit in Romania.

 Carmen Negoita despre Saptamanile Modei

Intoarsa de la Paris si New York, Carmen se pregatea sa plece la Londra si mai apoi la Milano, pentru Saptamanile Modei. Intre cele doua evenimente, urma sa aiba doar cateva ore in care sa se intoarca in Romania si sa isi preagateasca tinutele pentru Milano.

“La Londra este al treilea sezon in care merg si deja ma simt de-a casei acolo. Abia astept sa ma intalnesc cu oamenii de acolo, am inceput sa cunosc fotografi. Iar la Milano este pentru prima data cand merg. Chiar daca nu ai invitatii la aceste evenimente sa intri in sala, este foarte important sa fii acolo afara. Este important sa te remarci prin anumite tinute pentru ca asa iti creezi awareness. Prin acest awareness ai vizibilitate in piata, iar atunci cand trimiti actele pentru a primi o invitatie, CV-ul tau este mult mai bogat”, ne-a spus Carmen.

 

Text: Bianca Badescu