Oboseala fizică și psihică – cum să-i faci față?

Stilul de viață sedentar, fără odihnă suficientă și fără o alimentație corectă poate determina o serie de afecțiuni și probleme de sănătate, printre care se numără și oboseala.

Deși pare de necrezut, chiar dacă persoana în cauză doarme poate apărea oboseala fizică și psihică, cauze a nenumărate afecțiuni. Când somnul nu este odihnitor, nu înseamnă că persoana se și odihnește cum trebuie. Iar atunci când acest lucru devine un obicei pe termen lung, apare epuizare psihică, care poate duce la boli precum anxietate și depresie.

Pe de altă parte, există situații în care oboseala psihică poate fi rezultatul unor probleme de sănătate existente deja, precum: depresia, bolile de inimă, bolile cronice și bolile autoimune, care, la rândul lor, pot fi responsabile de instalarea insomniei.

Totodată, oboseala psihică poate surveni în urma unor perioade stresante, în care depunem un efort mintal ridicat pentru a face față unor situații noi sau mai solicitante din viețile noastre. Astfel, oboseala psihică poate crea iritabilitate, iar starea proastă de spirit și gândurile negative i-ar putea afecta pe cei dragi, dând naștere unor conflicte. De asemenea, performanța la locul de muncă începe să scadă, relațiile sociale au de suferit, iar nivelul de energie este din ce în ce mai scăzut, pe măsură ce trece timpul.Cât despre oboseala fizică…

Oboseala fizică este provocată, în general, de efortul constant, prin consumul sporit de energie. Această oboseală este însoțită de senzații locale sau generale neplăcute. In mod normal, organismul uman se afla intr-un echilibru al mediului intern, care nu se modifica in cazul in care depunem un efort moderat.

Extenuarea fizică poate include simptome de oboseală, lipsă de concentrare, în cea mai mare parte a timpului. Imunitatea poate să scadă și să apară o tendință crescută de îmbolnăvire, cu dureri de cap, dureri de spate sau dureri musculare. Această epuizare fizică poate da modificări ale apetitului și ale obiceiurilor de somn.

Pentru a reveni pe “linia de plutire” și pentru a preveni perioadele stresante și cu oboseală acută, specialiștii recomandă suplimentul alimentar Benesio MaxiTonic.

Benesio MaxiTonic te scapă de oboseală și stres!

Benesio MaxiTonic este un supliment alimentar care conține o combinație unică de 24 de elemente (vitamine, minerale, acizi grași nesaturați și extracte naturale), ce contribuie la revigorarea și tonifierea organismului și la îmbunătățirea calității vieții. Contribuie la reducerea oboselii și extenuării, fiind un adevărat energizant pentru organism.

Benesio MaxiTonic conține 100% Valoarea Nutrițională de Referință de IOD. Datorită celor 20 de multivitamine și minerale, ale coenzimei Q10, lăptișorului de matcă, a extractului de ginseng și a acizilor grași nesaturați, suplimentul susține sistemul imunitar și performanța fizică crescută, reduce oboseala și extenuarea, îmbunătățind calitatea vieții. Produsul este disponibil în farmaciile Catena, în cutii de 15 și 30 de capsule moi.

Bettina Cristea

foto: Shutterstock