Ce tip de ochelari ți se potrivesc în funcție de forma feţei

 

Când vine vorba să ne alegem o pereche de ochelari, este fundamental să ținem seama de fizionomie pentru a alege culoarea, materialul și designul ramei.

Care ni se potrivește mai bine? De multe ori când trebuie să alegem o pereche de ochelari, ne ghidăm după gusturile personale sau după ultimele tendințe în modă, fără a ține seama de caracteristicile fetei noastre. Astfel, vom avea o pereche de ochelari care nu ne avantajează în totalitate.Culori și tonuri

– Albastrul deschis este o culoare luminoasă, ideală pentru părul blond deschis și gri platinat al persoanelor în vârstă. Un ton mai închis și mai intens se potrivește mai bine cu un păr mai închis la culoare.

– Lilaul deschis se potrivește foarte bine doamnelor cu părul gri platinat și cu pielea deschisă la culoare.

– Ramele gri sunt elegante, neutre, ideale pentru persoanele cu părul brunet.

– Negrul este o culoare dificilă deoarece înăsprește trăsăturile fetei. Este indicat pentru tenurile închise, deși pot da bine și pe un ten palid cu trăsături fine.

– Sunt culori, precum verdele și galbenul, care sunt puțin estetice și greu de combinat, dar se potrivesc cu părul castaniu deschis, roșcat și blond.

– Maroul și auriul sunt culori calde și ușoare, adaptabile la aproape toate fetele, dar pot da senzația de monotonie și conservatorism. În tonuri delicate se armonizează bine cu fetele palide.

– Fără îndoială, culoarea care se evidențiază este roșul. Este juvenil și, deși depinde foarte mult de machiaj, este ideal pentru persoanele cu părul blond.

Materiale

– Ramele de metal sunt mai discrete și lasă să se vadă mai mult din trăsăturile fetei, spre deosebire de cele din plastic, mult mai groase, care acoperă fața. Cu cât rama este mai groasă, cu atât face mai dure trăsăturile. Dacă vrem să ne îndulcim sau să rafinăm expresia fetei, trebuie să optăm pentru rame subțiri, în culori deschise.

–Ochelarii fără rame, doar cu brațe de susținere, reprezintă maxima expresie a minimalismului optic. Sunt ideale pentru acele persoane care caută să nu-și ascundă personalitatea.

ochelari

Design și forme

– Fetele pătrate, cu linii drepte cer ochelari ovali sau fără rame pentru a îndulci și a stiliza expresia. Trebuie evitate ramele cu forme drepte și ascuțite.

– Cei care au o față triunghiulară au nevoie de ochelari mari, expresivi, care ies în evidență și care să depășească pomețele.

– Pentru cele cu față rotundă, cu linii curbe, sunt indicate ramele pătrate, colțuroase și ascendente care să nu iasă din periferia feței. 

Cristina Dudău

Foto Shutterstock