Păr fragil? Iată cum să îl îngrijești

 

Dacă ai părul fragil sau deteriorat oferă-i o îngrijire specială de vară: folosește un produs blând, bogat în nutrienți și protector.

Farmaciștii Catena recomandă Bioclin Bio-Nutri Șampon păr uscat, un șampon delicat, special conceput pentru persoanele care au părul uscat și fragil.

În concediu părul nostru suferă mai mult decât pielea. Când soarele arde, părul este primul care este expus. La fel sarea sau clorul își exercită agresiunea asupra lui. Chiar dacă daunele sunt minime asupra părului sănătos, efectele sunt rapide și adesea importante, pe șuvițele colorate și decolorate. Trei femei din patru care au părul vopsit ar trebui să-și facă probleme în această privință. Decât să porți o pălărie de dimineață până seară și să te privezi de mare sau piscină, oferă părului ceea ce este mai bun dintre produsele speciale de îngrijire capilară pentru expunerea la soare.Patru sfaturi pentru un păr sănătos

  1. Dacă vrei, schimbă-ți coafura. Vacanța ne oferă, în același timp, o nouă înfățișare și timpul necesar pentru a ne obișnui cu ea.
  2. Protejază-ți părul de radiațiile UV cu produse de îngrijire specifice, acoperă-l cu o pălărie.
  3. Udă-ți părul la dus înainte de a pleca de la plajă sau ia o sticlă cu apă la tine.
  4. Renunță la uscarea părului cu foenul pe timpul vacanței: părul este deja afectat de căldura din timpul zilei.

Retușuri înainte de a pleca

Chiar înainte de a pleca simți nevoia de a fi frumoasă. Într-o prima etapă ai grijă să verifici coafura: aceasta trebuie să fie impecabilă. Aplică un produs de îngrijire care acționează profund pentru a fortifica părul înainte de a pleca în vacanță.

Protejează-ți coafura la mare și la piscină

De ce trebuie să protejezi părul de soare? Pentru că părul conține între 12-15 % apă, iar fiecare fir este protejat de un film extrem de fin de sebum pe o porțiune de câțiva centimetri. Iată de ce trio-ul sare-clor-UV determina uscarea rapidă a firelor de par. În plus, radicalii liberi produși de radiațiile ultraviolete alterează proprietățile sebumului. Să ne amintim că singura parte vie a firului de par este rădăcina, un bulb implantat la 4 mm în pielea capului. Și cum fiecare fir funcționează ca un mini-organ de sine stătător, cu propriile vase de sânge, cu sistem de hrănire și de eliminare, partea sa invizibilă nu beneficiază de protecție. Toate gesturile și produsele de protecție pe care le aplici au ca unic scop păstrarea acestui capital prețios. Cum acționează protecțiile solare? Prin îmbrăcarea fiecărui fir în parte cu o pelicula fină care filtrează razele ultraviolete și realizează o barieră în calea apei, a sării și clorului. Aceste produse se găsesc sub diferite forme, pe care le poți alege în funcție de natura părului tău: spume pentru părul fin și delicat, geluri pentru părul normal sau gras, uleiuri pentru părul tare, uscat, deteriorat. Oare funcționează cu adevărat? Da, cu condiția să le aplici de mai multe ori pe zi și, mai ales, după fiecare baie.

Farmaciștii Catena recomandă Color&Soin șampon cu extracte naturale pentru păr vopsit în nuanțe deschise care menține culoarea intensa a părului vopsit timp îndelungat și îi conferă un aspect strălucitor și sănătos.

De ce se deschide părul pe timpul verii?

Acest fenomen se datorează reacției de oxidare. Putem vorbi de o reacție de dublă oxidare pentru femeile care se vopsesc. Prima intervine în momentul când coafeza aplică culoarea, al doilea când melanina din păr interacționează cu radiațiile UV care degradează pigmenții chimici. Părul poate astfel să se decoloreze cu un sfert, până la o treime de ton. Doar la blonde se deschide părul la soare? Deloc. Brunetele constată că părul lor capătă reflexe roșcate sau aurii, iar roșcatelor li se deschide și mai mult culoarea părului sau nuanța devine mai aprinsă. Pentru șuvițele vopsite, acest fenomen apare în egală măsură. Dar părul blond suferă cea mai spectaculoasă modificare, mai ales dacă este platinat.

Vara este benefică părului gras?

Este adevărat că datorită efectului de uscare al soarelui și mării, asociat cu repaosul, părul gras este singurul care devine mai frumos pe timpul verii.

Farmaciștii Catena recomandă Color&Soin șampon cu extracte naturale pentru păr vopsit în nuanțe închise care menține culoarea intensa a părului vopsit timp îndelungat și îi conferă un aspect strălucitor și sănătos.

Îngrijirea părului la revenirea de pe plajă

Repede, aplică un cocktail hrănitor pentru că părului îi este foame și sete, iar scoamele sunt deschise prin acțiunea conjugată a căldurii și sunt gata să primească factorii nutritivi activi prezenți în produsele de îngrijire cu efect de reparare. Produse cosmetice care pot întări firul de păr trebuie să aibă în compoziție o structura moleculară proteică. Aceste produse conțin polimeri și siliconuri care fac părul lucios sau cocktailuri de plante care îi conferă strălucire și finețe. Aceste produse sunt indispensabile pentru femeile cu păr lung care se deteriorează ușor la vârfuri.

Este mai bine dacă…

…speli părul în fiecare zi cu un șampon anticlor sau antisare. Acesta va elimina principalii agenți agresivi și, grație unui produs activ specific ce se fixează de firele de păr rezistența acestora va crește.

Efectele nocive ale soarelui

Un studiu științific a demonstrat că părul închis la culoare este mai rezistent la soare decât cel blond, roșcat și, bineînțeles, decât cel vopsit. Radiațiile ultraviolete pătrund în firul de păr, îi fragilizează structura internă, îl usucă și îl fac să-și piardă culoarea.

Un pic mai blondă?

Profită de aspectul său frumos pentru a îl deschide și mai mult la culoare. Vacanța ne oferă această oportunitate. Pentru a obține blondul dorit arată o fotografie la coafor. Rezultatul va fi mult mai ușor de obținut decât folosind șuvițele mostră. Dacă părul are o bază deschisă la culoare și nu este vopsit, puteți testa geluri sau sprayuri pentru decolorare, vândute în comerț. Acestea deschid culoarea părului sub efectul luminii și al căldurii. Aplică în cantități mici, desigur, nu în fiecare zi, pentru a nu determina uscarea părului.

Farmaciștii Catena recomandă vopseaua de păr de la Color&Soin care conține ingrediente naturale (proteine vegetale și uleiuri esențiale) care hrănesc firul de păr și scalpul.

Este mai bine dacă…

…îți perii și îți descurci părul înainte de culcare pentru a elimina orice urmă de ceară, spumă sau spumă. Ele se acumulează și pot dăuna părului, făcându-l mai uscat sau determinând senzația de mâncărime a pielii capului.

Foto: shutterstock