Parada a modei regale la ceremonia Ordinului Jartierei

Foto: Regina Letizia a Spaniei, Regina Maxima a Olandei, Camilla Parker Bowles, Ducesa de Cornwall, Catherine (Kate) Middleton, Ducesa de Cambridge,

Ceremonia anuala, traditie ce dainuie de 700 de ani, este cea mai veche din Marea Britanie si a avut loc la Capela St George. Ordinul Jartierei se acorda de catre Regina Elisabeta a II-a persoanei care a adus servicii deosebite statului britanic sau suveranei acestuia.

Prințul Charles, Prințul Țării Galilor, Regina Elisabeta a II-a a Angliei, Camilla Parker Bowles, Ducesa de Cornwall, Regina Letizia a Spaniei, Regina Maxima a Olandei, Catherine (Kate) Middleton, Ducesa de Cambridge

Ceremonia Ordinului Jartierei este unul dintre cele mai interesante si asteptate evenimente din calendarul familiei regale britanice. Anul acesta, regina Elisabeta, printul Charles si restul familiei regale i-au primit pe regele Willem-Alexander din Olanda si regele Felipe al VI-lea al Spaniei, alaturi de familiile lor, iar cei doi regi au fost investiti cu titulatura de Cavalerii Straini ai Jartierei.

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei si regele Willem-Alexander al Olandei
Printul William, Ducele de Cambridge si regele Felipe al VI-lea al Spaniei


Parada vestimentara a reginelor si duceselor

Tinutele fashion ale reginei si duceselor nu au trecut neobservate. Kate Middleton a ales o tinuta superba compusa dintr-o rochie alba semnata de Catherine Walker, la care a accesorizat o palarie neagra Lock&Co si un plic tot negru.

Regina Letizia a Spaniei, Sophie Rhys-Jones, Contesa de Wessex, Regina Maxima a Olandei, Camilla Parker Bowles, Ducesa de Cornwall, Catherine (Kate) Middleton, Ducesa de Cambridge

Alaturi de Ducesa de Cambridge au stat si alte fete regale precum Contesa de Wessex, Sophie, Regina Letizia a Spaniei, Ducesa de Cornwall si Regina Maxima a Olandei, care au iesit, la randul lor, in evidenta prin tinutele rafinate.

Regina Maxima a Olandei si  Kate Middleton, Ducesa de Cambridge

Ducesa Camilla a purtat o rochie stil palton roz pal, semnata Anna Valentine si o palarie Philip Treacy. Regina Maxima a Olandei a optat pentru o rochie-capa roz prafuit si accesorii in aceeasi nuanta, in timp ce Contesa de Wessex a purtat o tinuta in alb si orange. De asemenea, Regina Letizia a Spaniei, care impresioneaza de fiecare data prin aparitiile elegante, s-a remarcat si de aceasta data cu o rochie din matase semnata Cherubina si accesorii (palarie, plic si pantofi) negre.

Printul Charles, Prințul Țării Galilor si Regina Elisabeta a II-a a Angliei

Regina si cavalerii companioni ai Ordinului Jartierei, printre care Printul William si Printul Charles, au aparut in robe somptuoase de catifea si cu palarii ale ordinului. Sute de oameni s-au adunat in jurul castelului pentru a urmari parada cavalerilor companioni si a cavalerilor militari.

Text: Iulia Mirica

Foto: Hepta