Parfumul original vs parfumul contrafacut. Cum faci diferenta?

Parfumul original vs parfumul contrafacutParfumul vorbeste despre noi, ne descrie fara cuvinte personalitatea, este o amprenta personala si o arma de seductie foarte puternica. Cu alte cuvinte, parfumul este o carte de vizita, motiv pentru care ar trebui sa fim foarte atente la alegerea sa. Daca aroma tine doar de gustul fiecareia, ei bine, parfumul in sine trebuie ales dupa criteriul de originalitate. Parfumuri contrafacute exista la tot pasul si, daca nu stim sa facem intocmai diferenta, vom ajunge sa fim usor pacalite. Iata, in continuare, care sunt criteriile de baza care fac diferenta intre un parfum original si unul contrafacut.Furnizorul

Marile case de parfumuri, dar si magazinele de profil de calitate sunt de incredere si puteti sa va achizitionati de acolo parfumul dorit. Acestea au dezavantajul de a avea preturi mai mari si atunci puteti fi tentate sa va alegeti parfumurile din alte surse. Ei bine, nu este cea mai buna solutie sa apelati la vanzatorii ambulanti sau la site-urile de profil decat daca primiti factura care sa ateste ca sunt in legalitate. In plus, trebuie sa aveti posibilitatea de a le analiza si returna in caz de necompatibilitate.

Ambalajul

Cautati intotdeauna site-ul brandului si inspectati toate elementele care pot constitui ambalajul si recipientul. Tineti cont ca ambalajul unui parfum original este absolut impecabil, la crearea sa folosindu-se tehnologii inalte, astfel incat reproducerea perfecta sa fie aproape imposibila. Astfel, inainte de a-l cumpara, verificati daca scrisul, sigla si cutia sunt aceleasi cu cele de pe site. Cele contrafacute au, de obicei, o cutie si un recipient dintr-un material slab calitativ, iar scrisul si sigla sunt neglijente. De asemenea, un parfum original niciodata nu se va misca in cutia sa. In plus, mecanismul de pulverizare face, cu siguranta, diferenta, asemenea numarului de lot care ar trebui sa corespunda atat pe cutie, cat si pe flacon.

Consistenta

Cel mai important aspect care face diferenta intre un parfum original si unul contrafacut este consistenta. Agitati flaconul si observati ce se intampla in interior. Daca acesta va face bule multe sau, mai grav, va face spuma, atunci cu siguranta nu este unul original sau de buna calitate. Acest aspect se traduce prin faptul ca esenta uleioasa a fost diluata sau chiar inlocuita cu apa. De asemenea, daca pulverizati pe geam si acesta se scurge sau se evapora instant, inseamna ca aveti de-a face cu un parfum contrafacut.

Rezistenta pe piele

Daca inainte de a-l cumpara ii puteti testa aroma, atunci aveti la indemana o noua modalitate de testare. Aroma parfumurilor originale poate persista in medie de la 6 la 8 ore, in functie de concentratia de esenta din interior, dar si de pH-ul pielii purtatoarei. Astfel, aplicati-l in zonele cu puls intens, asa cum este incheietura mainii, si observati cat timp ii percepeti aroma. Tineti cont ca un parfum adevarat se deschide in 3 note si aroma sa va fi perceputa la adevarata stare cam dupa aproximativ 20-30 de minute. Tot pielea mai poate descifra inca un aspect legat de calitatea parfumului, si anume: daca acesta lasa o urma uleioasa in urma aplicarii, inseamna ca este original.

Atentie! Parfumurile contrafacute pot fi periculoase pentru sanatate. Acestea pot afecta caile respiratorii si pot irita pielea.

Text: Madalina Manole