Persoanele posomorate sunt mai inteligente?

Persoanele posomorate sunt mai inteligente?Cercetatorii australieni de la Universitatea din Sydney au realizat un studiu care demonstreaza ca persoanele posomorate gandesc mult mai lucid si sunt mai putin naive decat persoanele care afiseaza mereu un zambet larg. De asemenea, o alta concluzie a fost ca cei care au aceasta stare de spirit sunt si cei care iau cele mai bune decizii in situatiile de criza.

Vesel sau mohorat?

Pentru a realiza acest studiu, cercetatorii au analizat un grup de voluntari care au fost rugati sa urmareasca filme diferite si sa-si aminteasca intamplari, fericite sau triste, din trecutul lor cu scopul de a-si schimba starea de spirit. Ulterior, au efectuat o serie de exercitii si au fost supusi unor teste in urma carora s-a constatat ca aceia care manifestau stari de tristete si erau mohorati au comis cele mai putine greseli si au reusit sa comunice cel mai bine. Concluzia? In timp ce o stare de spirit buna promoveaza creativitatea, flexivitatea si cooperarea, o stare de spirit proasta activeaza o forma de a gandi mai atenta si mai grijulie, obligand persoana respectiva sa acorde mai multa atentie evenimentelor din jurul sau.

Text: Madalina Manole

ianuarie 27th, 2016 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate