Phillip Lim – rafinament si nebunie la un pret accesibil

principalaPhillip Lim creeaza haine chic si cool, aducand liniilor clasice o nuanta de nebunie. Hainele sale inspira o eleganta lejera, naturala. Despre designer s-a spus ca stie exact cu ce vor sa se imbrace femeile la moda, fashionistele.

„We live by the dress, we die by the dress” (Phillip Lim)

Phillip Lim s-a nascut in Tailanda, in anul 1973, fiind fiul unor imigranti chinezi care ulterior s-au stabilit in California. Designerul a urmat cursurile Universitatii Long Beach State, iar in paralel lucra la magazinul Barneys din Beverly Hills. Acolo a descoperit hainele designerului Katayone Adeli, care l-au fascinat si l-au inspirat. Astfel ca s-a hotarat sa sune la biroul designerului Adeli pentru a cere sa lucreze cu el. Desi nici macar nu stia ce inseamna un portofoliu, a reusit sa obtina un internship si apoi un post in cadrul echipei designerului. Cand Adeli s-a mutat in New York, Phillip Lim a ramas in Los Angeles si a devenit co-fondator al primei sale linii de haine, Developement.

{besps}articole_martie/lim|width=300|height=400{/besps}

 

“Pare ca usile au asteptat intotdeauna sa se deschida pentru mine” (Phillip Lim)
In 2004, designerul s-a mutat la New York, iar un an mai tarziu a debutat cu prima sa colectie, la Saptamana Modei de la New York. Colectia sa a facut senzatie si a fost admirata de critici, de fashion editori si de celebritati, pentru detaliile sale si pentru faptul ca era foarte practica. Stilul sau este un amestec dintre sofisticarea tinutelor de seara si sensibilitatea hainelor de strada. Revista New York descria abordarea designerului ca fiind de un ”rafinament relaxat, cu momente de romantism”.

Desi par scumpe si exclusiviste, hainele sale sunt accesibile in comparatie cu cele ale altor branduri care prezinta pe aceleasi podiumuri. Desi este gay, Phillip Lim este iubit de femei pentru ca reuseste sa creeze haine amuzante, jucause, simple si feminine. Vedete precum Kate Hudson, Kate Bosworth, Natalie Portman, Scarlett Johansson sau Rosie Huntington-Whiteley se numara printre clientele fidele ale designerului.

“Vreau ca munca mea sa vorbeasca pentru mine” (Phillip Lim)

Acum, creatiile Phillip Lim se gasesc in peste 45 de tari si sunt vandute in mai mult de 400 de magazine. Designerul a castigat de-a lungul timpului mai multe premii, cel mai important fiind premiul oferit de Consiliul Designerilor Americani, pentru tinere talente in moda de femei. In 2007, designerul si-a extins brandul, creand o linie de haine pentru barbati, una pentru copii si o colectie de ochelari.

Phillip Lim este un trendsetter sau ” un deschizator de drumuri contemporan”, cum l-a numit o jurnalista de la New York Times. Tot ea spunea despre designer ca ”pare a avea simtul lui Marc  Jacobs de a intelege ce este la moda acum si in acelasi timp un sentiment puternic al proportiilor de baza”. Phillip Lim este un pionier in industrie si cu siguranta este unul dintre preferatii criticilor de moda. Brandul 3.1 Phillip Lim ”este despre haine care rafineaza, in loc sa defineasca. Un rafinament care este putin clasic in atitudine, dar care impartaseste un simt al stilului individual, fara sa para sau sa se simta fortat. Increzator, chic si mai ales, simplu”, spunea designerul despre linia sa de haine. Iar colectiile Phillip Lim declanseaza… love at first sight!

 

Text: Bianca Badescu