Piesele vestimentare Lolita Lempicka iti reflecta personalitatea

0a0a0a0aqoyfxcFascinata de desen si de moda inca din copilarie, Lolita Lempicka a stiut dintotdeauna  ca va lucra in lumea modei. Pe numele sau real Josiane Maryse Pividal, designerul Lolita Lempika s-a nascut in Bordeaux, Franta, in anul 1955. A fost primul fan al mamei sale care era croitoreasa, astfel ca la varsta de sase ani crea imbracaminte pentru papusile sale ca, mai tarziu, la varsta de doisprezece ani, sa-si croiasca propria imbracaminte.

La  varsta de 17 ani decide sa studieze design vestimentar, afirmand ca adolescenta i-a fost marcata de creatorul Yves Saint-Laurent  pe care l-a numit ,,printul modei’’. La sfarsitul anilor ’70 incepe o colaborare cu Casa Cacharel pentru care creaza linii vestimenare pentru dame si copii.

 

Stil si influente

 

In anul 1983 lanseaza prima sa colectie, ajutata de sotul ei, iar in anul urmator deschide primul magazin in cartierul Marais, avand un success rapid. Anul urmator, in 1984, visul ei devine realitate si astfel ia nastere brandul ,,Lolita Lempicka”, un brand provocator, care imbratiseaza feminitatea moderna, romantismul si rafinamentul.

Brandul “Lolita Lempicka” ofera femeilor un strop de senzualitate intr-o mare de minimalism. S-a mai spus despre creatiile designerului ca “incearca sa dea viata viselor si basmelor propriei copilarii”. Lolita Lempicka a devenit faimoasa pentru costumele ei clasice in stil parizian. De atunci, designerul francez continua sa evolueze, punand un puternic accent pe versatilitate.

 

Parfumuri de vis

 

Parfumurile semnate de designer sunt o reflectare a personalitatii sale, dupa cum aceasta a afirmat. Primul parfum Lolita Lempicka a fost lansat in anul 1997  si ii poarta numele, fiind un parfum care descrie povestea femeii simple, care ajunge sa se simta senzuala atunci cand poarta “Lolita Lempicka”,  si care a ajuns o poveste de succes a ultimului deceniu.

 

Text: Roxana Baracu